Közélet

Ismét lövöldöztek a migránsok Palics határában, robbanásokat, szirénázást is lehetett hallani a szerb-magyar határtól nem messze

A szerb-magyar határtól nem messze, Palicson és Szabadka Nagyradanovác helyi közösség területén is arról számoltak be szerdán este a polgárok, hogy sorozatlövéseket, robbanásokat hallani az erdő felől. A Tőzegbánya területe irányából is lövések hallatszódtak – írta a történtekről szerdán este a Szabad Magyar Szó.

Mint kiemelték, a helyiek elmondása szerint a rendőrök is jelen voltak a helyszínen, a palicsi Vadász utcában tűzoltókat is láttak vonulni az erdő felé, feltételezik, hogy a lövöldözés vagy robbanás miatt valahol tűz üthetett ki. A migránsok száma napról napra növekszik a környéken, százasával érkeznek folyamatosan – mondják a szemtanúk.

ÚJ TÁLIB TERRORISTA CSOPORT ROBBANTHATTA KI A HETEK ÓTA TARTÓ INTENZÍV HARCOKAT

A PestiSrácok.hu szerdán egy terebélyes összefoglalót közölt a szerb-magyar hatán mentén uralkodó állapotokról. Mint megtudták, a hetek óta tartó felfokozott harcok oka egy új, óriási tálib terrorista csoport megjelenése a határ mentén. A 7777-esek központja Hajdújárás, míg a 101-es alakulaté Palics. Mindkettő szuper elit tálib osztag, együttesen vették fel a harcot a 459-es és 313-as afgán bandákkal. Mindkét tálib alakulathoz csatlakoztak az előzőekről levált, leszakadt tagok. Informátoruk azt mondja, nem véletlen, hogy a rendőrség is erőtlenebbnek tűnik, mint a korábbi lövöldözések idején. A 7777-es és 101-es osztag olyan fegyverarzenállal rendelkezik, mint eddig egyik banda sem. “Vannak távcsöves puskáik, gránátvetőik, automata fegyvereik és taposó aknáik is. Gyakorlatilag szinte csak tankjuk nincs. Még” – fogalmazott az informátor. Hozzátette: Afganisztán a Balkánra költözött és áthozta a terrorizmust is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb