Kikapcs

Színes pöttyökként tűntek fel az égen – ma is felszálltak a hőlégballonok Szegeden, mutatjuk, mi volt a versenyfeladat

Csütörtökön kezdődött a Central European Cup – CE Cup 2023, azaz a Hőlégballon Közép-Európa Kupa, tehát pár napig ismét az óriási ballonokban gyönyörködhetünk Szegeden. Csütörtökön még csak a gyülekező és a hivatalos megnyitó volt, viszont pénteken már az első versenyrepülést is teljesíteni kellett. Mint megtudtuk, ma a Szegedi Repülőtérről szálltak fel a hőlégballonok, és Sziksós irányába repültek.

A hivatalos tájékoztatás szerint a reggeli repülés negyedik feladata egy “fánk” volt. 1 és 2 km sugarú kör között kellett minél hosszabb utat megtenni egy “irányíthatatlan” légijárművel. A Central European Cup – CE Cup 2023 oldalán arra is felhívták a figyelmet, hogy nem csak a szél sodorta ide-oda a ballont, hanem a pilóta tervezte így:

Természetesen a reggel Szeged panorámáját ellepő hatalmas ballonokról rengeteg fotót kaptunk tőletek! Köszönjük szépen! Mutatjuk őket:

NAPKELTE UTÁN ÉS NAPNYUGTA ELŐTT ÉRDEMES KÉMLELNI AZ EGET

A repülések napkelte után és napnyugta előtt 2 órával lesznek, tervezetten 6–8 és 17–19 óra között, tehát ebben az időszakban lesz érdemes kémlelni az eget. Az időjárás természetesen belenyúlhat a tervekbe, de az előrejelzések szerint az egész versenyhét repülhető lesz. Ma este 7-kor lesz egy úgynevezett esti látványrepülés is, vélhetően a repülőnaphoz kapcsolódva.

A ballonok repülését ITT tudjátok élőben követni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb