Kikapcs

Ma reggel Zákányszék közelében szálltak fel a ballonok, mutatjuk, mi volt a versenyfeladat

Javában zajlik a Central European Cup – CE Cup 2023, azaz a Hőlégballon Közép-Európa Kupa, tehát pár napig ismét az óriási ballonokban gyönyörködhetünk Szegeden. Pénteken már az első versenyrepülést is teljesíteni kellett a versenyzőknek, ami szombat kora reggel újabb feladattal folytatódott.

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton Zákányszéktől keletre repültek a ballonok fél 7 után. A versenyzők ma négy feladatot kaptak, amit teljesíteniük kellett:

  • Tétova keringő (HWZ), mely során a versenyzőknek markert kellett dobniuk a bíróság által kijelölt célok valamelyikéhez. A legközelebbi célhoz mérik az eredményt.
  • Maximum távolság (XDT) 30 perc alatt – ebben a nagyon gyenge szélben, kellett megkeresni a leggyorsabb réteget,
  • és 3-4. feladat két továbbrepülés (FON) volt. Itt a versenyzőknek repülés közben kell meghatározniuk, hogy mi lesz a következő céljuk. Az ezt megelőző feladat markerére ráírják saját választott céljuk koordinátáit, amit a marker kidobása után már természetesen nem tudnak megváltoztatni. A feladat nehézsége, hogy egy feladat végrehajtása közben kell a következő feladatot úgy előkészíteni, hogy a továbbrepülés után ott is a legjobb eredményt érjék el. Ezzel a feladattal a versenybíróság jól tesztelheti a versenyzők stratégiai képességét.

A Central European Cup – CE Cup 2023 Facebook oldalán pár olvasói kép is megjelent a felszállás pillanatairól, mutatjuk is őket:

NAPKELTE UTÁN ÉS NAPNYUGTA ELŐTT ÉRDEMES KÉMLELNI AZ EGET

A repülések napkelte után és napnyugta előtt 2 órával lesznek, tervezetten 6–8 és 17–19 óra között, tehát ebben az időszakban lesz érdemes kémlelni az eget. Az időjárás természetesen belenyúlhat a tervekbe, de az előrejelzések szerint az egész versenyhét repülhető lesz.

A ballonok repülését ITT tudjátok élőben követni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: Central European Cup – CE Cup 2023 FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb