Kikapcs

Szeged365 árfigyelő, a Bortérről: 3000 Ft egy sült kolbász, 1800 a kürtős kalács, a borok decije 600 Ft környékén indul

Nincs szegedi fesztivál Szeged365 Árfigyelő nélkül, így aztán az egyik szerkesztőségi kedvencünk, a 11. alkalommal megtartott BorTér sem maradhatott ki a sorból. Összeállításunkban főként az ételekre koncentrálunk, mivel a borok – a műfaj jellegéből adódóan – árazása elég nagy szórást mutat. Röviden, nagyot drágult a Dóm téri bormustra is, amelynek az árai nagyon hasonlatosak a két hete megtartott, az országos sajtó által ízekre cincált Nemzetközi Tiszai Halfesztivál tételeihez.

A borok decije 600 Ft-tól indul, a prémium kategória 1000 Ft környékén mozog, az igazán top nedűk pedig valahol 1500-1600 Ft körül várják az igazi ínyenceket. Az árakat felesleges a multikhoz vagy éppen a szegedi borszaküzletek szintjéhez hasonlítgatni, fesztiválon iszogatni mindig is drágább műfaj volt, mint a Tesco-parkolóban és ez valahogy így is van rendjén. Egy nagyobb kör után úgy tűnt, valahol a májusi, Szegedi Borfesztivál környékén kínálják a borokat, a tavalyihoz képest viszonylagos drágaság oka az inflációs válságon túl a Dóm téren is megjelenő Festipay-rendszerben keresendő. A hangulatra, a milliőre és a minőségre továbbra sem lehet panasz, így aztán mi úgy éreztük, túl sok felháborodni való nincs a borok árfekvését tekintve.

Az ételárak közül volt, ami kellemes meglepetés volt, a 890 Ft-os (amelynek ártábláján már első blikkre is látszott, hogy nemrég rajzolhatták át 690-ről 890-re) pizzaszelet korrekt ajánlatnak tűnt, a popcorn ára nagyjából annyi, mintha moziban kérné ki az ember fia (900 Ft a félliteres, 1600 a literes kiszerelés), a kürtőskalács 1800 Ft volt egységesen.

A lacikonyhákhoz érve a “szokásos” sokkhatás fogadott bennünket:

  • a sült kolbász darabja 3000 Ft,
  • a rablóhúsé 3500 Ft,
  • egy adag krumpli 1000 Ft,
  • a csülök, tarja, csirkemell 10 dekája 1200 Ft,
  • töltött káposztából egy adagért 2900 Ft-ot kérnek.

Mi spóroltunk egyet és csülkös lecsót kértünk, ami ugye, úgy ahogy van egy teljes értékű ételnek számít, 2200 Ft-ért korrekt választásnak tűnt: nagy is volt meg jó is, főzni tudnak odakint, az fix.

A BorTér vasárnap estig tart, a részletes programkínálatot és a kitelepülő nagyjából 150 borász listáját ITT találod, a korábbi, szegedi fesztiválokra rászabadított Szeged365 árfigyelőinket pedig az alábbiakban:

Nemzetközi Tiszai Halfesztivál:

SZIN:

Dejavu Fesztivál:

Szegedi Borfesztivál, Hídivásár:

Szegedi Majális:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb