GasztroKikapcsVideo365

Örök élet, ingyen sör: 13 éves lett a Pivo Bar, akik 13 napon át 13 nápolyi pizzához adnak ajándék sört

Kevés jobb dolog van a gasztro-verzumban, mint egy igazi napoletana pizza, a műfaj egyik legelhivatottabb képviselője pedig a szegedi Pivo, akik bő egy éve nápolyi pizzériaként is működnek. Az SZTE TIK szomszédságában működő pub betöltötte a misztikus 13. évét, amelynek örömére

  • ajándék sört vagy limonádét adnak,
  • mind a 13 (plusz egy) nápolyi pizzájuk mellé,
  • 13 napon át, egészen szeptember 27., zárásig.

A sör alatt egyébként egy korsó, jéghideg Dreher értendő, amelyet kérésre – ha valaki inkább alkoholmentesre venné a dolgot – fél literes, kézműves házilimonádéra cserélnek le Pivoék.

A meglepetéseknek itt még nincs vége, sőt.

SZEGED365 JÁTÉK, 13 NAPON ÁT, PIVO-PIZZÁKÉRT

A Pivo-ban komolyan veszik a pizzasütés műfaját, sőt, egészen művészi szintre vitték azt. A szegedi Vitéz utcában működő pub és pizzéria színvonalát jól jelzi, hogy nemrég a Restaurant Guru 499 hazai vendéglátóhelyből álló listáján a roppant rangos TOP 10 – be is bekerültek.

Szóval, adott az idén 13 éves vendéglátóhely 13 (plusz egy) országosan is rangsorolt nápolyi pizzája, amelyek közül mától minden nap kisorsolunk 2-2 db-ot a Szeged365 olvasói között. A játék pontban 6-kor indul a Facebook oldalunkon, az első sorsolás 24 óra múlva, vasárnap este érkezik.

Ha beneveznél a finomságokra, kattints IDE, játék indul!

MÉG MINDIG NINCS VÉGE: KEDDEN ÉRKEZIK A NÁPOLYI PIZZÁK ÉJSZAKÁJA

Idén először kerül sor a Nápolyi Pizzériák Éjszakája névre hallgató országos esemény, amely 25 pizzériát fog össze az országból. A kedd (2023. szeptember 19.) esti megmérettetésen a Pivo Bar & Pizzeria egyedüli szegediként vesz részt, mint Czeizel Máté ügyvezetőtől megtudtuk,

  • aznap meghosszabbított nyitva tartással várnak mindenkit,
  • 3 órán át 3 pizzát kínálnak majd féláron, a készlet erejéig, helyben fogyasztással.

Arra a kérdésre, hogy miért pont szeptember 19, Máté válasza az volt, hogy
Nápolyban ekkor San Gennaro ünnepét tartják, aki a város védőszentje. A vallási hagyományokat felölelő, de modernizált fesztivállal San Gennaro mellett a pizzák fővárosa előtt is tisztelegnek az ország 25 pizzériájában.

A születésnapos Pivo Bar & Pizzeriat a Vitéz utca 26-ban találod, a Nápolyi Pizzériák Éjszakája című eseményt pedig ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb