Gasztro

Nápolyi pizzát, féláron? Létezik! Szegeden csakis a születésnapos Pivo Bar & Pizzeria-ban tartják meg a Nápolyi Pizzériák éjszakáját

Szeptember 19-én Szegeden egyedül a Pivo Bar & Pizzeria-ban rendezik meg a Nápolyi Pizzériák éjszakáját, amely esemény országosan 25 pizzériát fog össze. A Pivo az eseményre rátesz még egy jó nagy péklapáttal, mert ütős akcióvan is megfűszerezik a pizzás estét.

Mi kell egy jó estéhez a haverokkal? Legyen egy hely, ahol kényelmesen elfértek, jó söröket, frissítő üdítőket árulnak, laktató és finom kajával kínálnak. Ilyen környezetben jól esik a beszélgetés. Nos, a Pivoban, amint az asztalra kerülnek a pizzák, jó ideig megszakad a baráti csevej, mert csak a sült tésztára fog mindenki figyelni.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT PIVO BAR & PIZZERIA

A Pivo Bar & Pizzeria idén már kamaszkorba lép. 13 évesek, amit úgy ünnepelnek meg, hogy a vendégek kapnak ajándékot. Minden pizzához ajándék korsó drehert vagy limonádét adnak.

Ám egy jó buli nem érhet véget túl hamar és ezt a Pivonál is tudják. Szeptember 19-én, a Nápolyi Pizzák éjszakáján ők meghosszabbított nyitvatartással várnak minden falatozni vágyót.

3 óra alatt 3 kijelölt pizzához helybenfogyasztással a készlet erejéig mindenki fél áron juthat.

MIÉRT PONT NÁPOLY ÉS MIÉRT SZEPTEMBER 19?

A nápolyi vonal felderítéséhez pici történelmi vonal fűződik. A Wikipédián az alábbiakat lehet elolvasni a Nápolyi pizza eredetéről.

„Az ókori római pizzaféleségek még nagy mértékben különböztek a maiaktól. A 19. századig az úgynevezett fehér pizzák készültek. A pizzatésztát tejföllel, vagy zsírral kenték meg, erre az alapra tették a feltéteket.

A paradicsomot ekkor Európában még nem ismerték, ahogy az indiai vízibivalyt sem, amelynek tejéből az igazi mozzarellasajt készül. A paradicsomot eleinte mérgezőnek hitték, és nem használták étkezéshez, a 18. század végére azonban elterjedt, és Nápoly környékén elkezdték ezzel ízesíteni a pizzákat. Az új ételfajta nagy népszerűségre tett szert és helyi nevezetességnek számított.”

Forrás: Wikipédia

Azt, hogy a dátumot hogyan választották ki, már a Pivo bar Facebook eseményének leírásában lehet megtalálni.

„Nápolyban ekkor San Gennaro a város védőszentje ünnepét tartják!
Egy vallási hagyományokat felölelő, de modernizált fesztivállal ünneplik védőszentjüket.”

– írják a Pivo Bar & Pizzeria Facebook eseményénél.

A PIVO SAJÁT TÖRTÉNELME

Annak is megvan a saját maga oka, hogy a Pivonál miért ilyen jó a pizza. Erről egy korábbi cikkünkben olvashattok.

A LÉNYEG RÖVIDEN

Ha szeptember 19-én, kedden este baráti áron jót vacsoráznál, irány a Pivo Bar & Pizzéria, mert Szegeden csak ők rendezik meg az országos eseményt, a Nápolyi Pizzériák éjszakáját és ezen az estén még olyan akciókat is kínál a hely, hogy a tárcádnak se fájjon a város legfinomabb pizzája.

Szöveg: Reichenberger Rajmund

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb