Mindenmás

Napi pakk: többnyire napos időnk lesz ma Szegeden, az Állatok Világnapját ünneplik a Szegedi Vadasparkban

Napos, felhős idővel indul az október Szegeden, szép, őszi vasárnap elé nézünk városunkban. Programokból sem lesz hiány: az Állatok Világnapját ünnepelhetjük a Szegedi Vadasparkban és családi nappal vár az Ásotthalmi Dínópark. Lesz egy kis felbolydulás is a városban: burkolatjavítási munkálatokat végeznek ma a Kossuth Lajos sgt. – Párizsi krt. csomópontjában. Ragadd meg a kávéd, kortyolj egy nagyot és tarts közben ma is a Szeged365 híreivel, meghoztuk a legfrissebb reggeli infókkal a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Malvin, Rómeó, Ludovika és Terézia nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma ünnepeljük a Zenei Világnapot.
  • Ma van az Idősek Világnapja.
  • 115 éve Henry Ford bemutatta első széles tömegeknek készült autóját, a T-modellt, melynek ára 825 dollár volt.
  • 103 éve született Walter Matthau, Oscar-díjas amerikai színész (Furcsa pár, A szomszéd nője mindig zöldebb).
  • 52 éve Orlando városában megnyílt a Walt Disney World.
  • 41 éve elkezdték árulni az első CD-lejátszókat, 625 dolláros áron.
  • 33 éve Jugoszláviában a szerb kisebbség kihirdette az autonómiáját.

NAPOS – FELHŐS IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Vasárnap ismét szárazabb, naposabb időre számíthatunk Szegeden, de helyenként azért még gyakrabban takarhatják felhők a napot térségünkben. Hűvös lesz a hajnal, 12 fokot mérhetünk majd a kora reggeli órákban, napközben pedig 23 fokig melegszik fel a levegő.

BURKOLATJAVÍTÁSI MUNKÁLATOKAT VÉGEZNEK A KOSSUTH LAJOS SUGÁRÚT ÉS A PÁRIZSI KÖRÚT CSOMÓPONTJÁBAN

2023. október 01-én 04:00-19:00 között burkolatjavítási munkálatokat fog végezni a Szegedi Közlekedési Társaság a Kossuth Lajos sgt. – Párizsi krt. csomópontjában.

MA CSATLAKOZUNK AZ ÚJ ALAPELLÁTÁSI ÜGYELETI RENDSZERHEZ

Október 1-től Heves, Tolna és Csongrád-Csanád vármegyék is csatlakoznak az új alapellátási ügyeleti rendszerhez – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR vezetője pénteken.

MA IS CSALÁDI PROGRAM VÁR RÁD AZ ÁSOTTHALMI DÍNÓPARKBAN

A nyár kellős közepén teszteltük az Ásotthalmi Dínóparkot, ahol azt is megtudtuk, hogy egy T-Rex szájába is lehet madárfészket rakni, meg persze azt, hogy a Velociraptor hátán sokkal jobbat lehet lovagolni, mint a majálison körbe-körbe masírozó pónilovakon. Pár perc alatt beleszerettünk a Jura-kori pihenőparkba, így aztán megörültünk, amikor meghallottuk, hogy a hétvégén egy szupernek ígérkező családi programra készülnek, természetesen dínókkal megspékelve.

AZ ÁLLATOK VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELHETJÜK A SZEGEDI VADASPARKBAN

Az Állatok Világnapját ünneplik október elsején és negyedikén a Szegedi Vadasparkban. A vadaspark cuki lakóinak meglátogatása mellett úgy, ahogy minden évben, így most is programokra számíthatunk, hiszen lesz többállomásos vetélkedő, sőt, vendégeket is hívtak a szervezők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb