Közélet

Magyar katonák is szolgálnak a libanoni-izraeli határon, a HM tartja velük a kapcsolatot

Jelenleg is vannak magyar honvédek az izraeli-libanoni határ közelében – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A katonák az ENSZ Libanoni Békefenntartó Missziójában egy ír-lengyel zászlóalj lengyel századának lengyel-magyar szakaszában teljesítenek szolgálatot.

„Feladatuk a megfigyelés, a járőrözés, az együttműködés a libanoni hadsereggel. Folyamatos kapcsolatban vagyunk velük” – írta válaszában a tárca a HVG-nek.

16 KATONA UTAZOTT LIBANONBA

Az, hogy magyar honvédek is tartózkodnak a térségben, az nem volt hétpecsétes titok, hiszen a HM saját honlapja, a honvedelem.hu is beszámolt a kiküldésükről, illetve arról is, hogy idén már a második váltásuk indult útnak a térségbe előbb szeptember 5-én, majd ugyanezen hónap végén. Ezen utóbbi cikkből az is kiderült, hogy a második turnusban tizenhat magyar katona utazott Libanonba.

„Mi, magyar katonák főként járőrfeladatokat és a tábor őrzését-védelmét fogunk ellátni” – mondta el a portálnak Krecz Ádám hadnagy és hozzátette, hogy a kinti állománnyal folyamatosan kommunikáltak, aminek köszönhetően alaposan fel tudtak készülni előzetesen. A magyar honvédek jelenléte a térségben azért is fontos, mert a Hamász október 7-i támadássorozatát követően a libanoni Hezbollah is támadásokat indított a határ túloldalán található izraeli állások ellen, mindennaposak a tüzérségi párbajok és a légi csapások a helyszínen.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb