Közélet

Jótékonysági koncertet tartottak Iványi Gábor iskolájának, 1,2 millió forintot gyűjtöttek össze

Csütörtökön este a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium támogatására tartottak jótékonysági koncertet Szegeden az Új Zsinagógában. Az eseményen összesen 1,2 millió forintot gyűjtöttek össze. Mint ifj. Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Szegedi Gyülekezetének vezetője elmondta, az összeget a tanáraik fizetésére fordítják, írta meg a Telex.

Ifj. Iványi Gábor szerint az utóbbi időben megállt a felmondási hullám a szegedi Wesley Iskolában, előtte azonban hét tanár távozott az eredetileg majdnem 60 fős létszámú tanári karból, és mintegy húsz diák, egy osztály is elhagyta a Wesley-t. Szegeden nincsen másik iskola, amely vállalná sajátos nevelési igényű, autizmussal, beilleszkedési-magatartási-tanulási nehézségekkel élő gyerekek nevelését és oktatását. A Wesley diákjai közül sokan szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek, igen kevés pénzből gazdálkodnak. 

A BÉREKET TOVÁBBRA SEM TUDJÁK TELJES EGÉSZÉBEN KIFIZETNI

Az estre eljött Iványi Gábor, Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze, aki a műsor után elmondta, ugyan nem kapcsolták ki náluk az áramot és a gázt, így a szegedi Wesley-ben sem, de bizonytalan és nehéz az egyháza alapítványi fenntartásában működő iskolák és szociális intézmények helyzete. Iványi Gábor szerint nagyon sajnálatos, hogy a béreket továbbra sem tudják teljes egészében és időben kifizetni a dolgozóknak. A beérkező adományokból igyekeznek a fizetéseknek legalább egy részét kiutalni. Iványi Gábor továbbra is úgy véli, a valódi és törvényes megoldás az lenne, ha hivatalosan visszakapnák az egyházuk állami elismerését és az ahhoz, valamint alapítványaik tevékenységéhez kapcsolódó kormányzati támogatásokat, térítéseket. Ennek azonban továbbra sem látható semmi jele.

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY IS GYŰJTÉSBE KEZDETT AZ ISKOLA RÉSZÉRE

A csütörtöki jótékonysági koncertet követően Hódmezővásárhely alpolgármestere, Dr. Berényi Károly elmondta Iványi Gábornak, hogy Vásárhelyen gyűjtést indított a Kossuth Kör és a Mindenki Magyarországa Mozgalom, főként tartós élelmiszer- és pénzadományokat várnak, amelyeket Iványi Gábor egyháza intézményeinek, köztük a szegedi Wesley iskolának fognak majd eljuttatni.

A SZEGEDI ÖNKORMÁNYZAT IS TÁMOGATJA AZ ISKOLÁT

Az elmúlt hetekben Iványi Gábor lelkész Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségének alapítványai országszerte sok adományt kaptak. A szegedi önkormányzaton kívül Budapest fővárosi, és több kerületi önkormányzata mellett vidéki települések is támogatták a nehéz pénzügyi helyzetben működő oktatási-, illetve a hajléktalanokat segítő intézményeket. A szegedi önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen döntött arról, hogy azonnali hatállyal 10 millió forinttal támogatja Iványi Gábor szegedi iskoláját.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb