Mindenmás

Csupán az egyik távközlési szolgáltató kábele tart meg egy a pénteki szélviharban kicsavart fát Szentmihályon, a lakók aggódnak, hogy valakire rázuhanhat

Szeged-Szentmihályon, a Móricz Zsigmond utca elesett, a pénteki szélvihar ugyanis kicsavart egy hatalmas fát, amit jelenleg csak az egyik távközlési szolgáltató kábele tart meg. Az ott élők pedig szurkolnak, hogy bírja a terhelést, mert, ha elszakad, könnyen ráeshet egy járókelőre, vagy a szemközti lakó kerítésére, írta meg szerkesztőségünknek Olvasónk, Róbert.

Hatalmas szélvihar tépázta meg Szegedet péntek délután. Összesen 140 jelzést fogadtak a szegedi főügyelet munkatársai, ebből mintegy 90 helyszínen kellett beavatkozást végezniük a vármegye hivatásos és önkéntes egységeinek. 

EGY KÁBEL AKADÁLYOZZA MEG, HOGY LEZUHANJON A FA

Mint Róbert, Olvasónk felhívta rá a figyelmet, sajnos azonban van még olyan hely Szegeden, ahol eddig nem sikerült elhárítani a viharkárt. Szeged-Szentmihályon, a Móricz Zsigmond utcában ugyanis egy hatalmas kidőlt fa még mindig sorsára vár, melyet csak az egyik távközlési szolgáltató kábele tart meg, de kétséges, az meddig bírja még a terhelést.

“A tegnapi vihar margójára. Egy nap elteltével, Szeged Szentmihály, Móricz Zsigmond utca elesett. Mint a mesében…jöttek a tűzoltók, úgy hagyták…aztán jött az áramszolgáltató emelőkosaras autója, levágott a kidőlt fáról 4 ágat, és úgy hagyták. A fát, ami balesetveszélyes, jelenleg az egyik távközlési szolgáltató kábele tartja, közben szorítunk, el ne szakadjon, mert akkor összezúz mindent, ami alatta lesz. Szemközti lakó kerítését, vagy egy arra járó embert” – fogalmazott Olvasónk levelében, melyhez az alábbi fotókat csatolta:

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és az MVM-et, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

21 HIVATÁSOS ÉS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYSÉG DOLGOZOTT PÉNTEKEN A VIHAR NYOMÁBAN

Pénteken délután egy rövid ideig tartó, de erős, viharos széllökésekkel járó zivatarzóna érte el Csongrád-Csanád vármegye szinte teljes területét, Szegedet is alaposan felforgatta a szél. Mint a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, 21 hivatásos és önkéntes tűzoltó egység dolgozott együtt a vihar nyomában pénteken.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb