Közélet

Néhány héten belül elindulnak a pesti trolibuszok Szegeden

A múlt héten futott be Szegedre az első, BKV-tól bérelt trolibusz. Szemfüles olvasónk az Izabella híd után kapta lencsevégre az Ikarus 280-GVM járművet, ami városunk utcáit fogja járni hamarosan. Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak nyilatkozott arról, hogy összesen 4 Ikarus troli bérléséről állapodtak meg a Budapesti Közlekedési Zrt.-vel.

“Meghozták Szegedre az első Ikarus trolit Budapestről, az Izabella híd után lett lencsevégre kapva” – írta csütörtökön délelőtt Roland olvasónk, aki az egy videót is küldött szerkesztőségünknek. A témában Knezevics Viktor is megszólalt, mint a rádiónak mondta, a járművek a következő hetekben még próbaüzemben lesznek, a forgalomba helyezés előtt alkalmassá kell őket tenni a szegedi tömegközlekedésre. Néhány héten belül viszont elindulnak a pesti trolibuszok Szegeden.

AZ ÚJ TROLIK MÉG NEM ÉRKEZTEK MEG, ÍGY ADDIG JÁRMŰVEKET BÉREL AZ SZKT

Arról, hogy Budapesten nyugdíjba küldött Ikarus 280-GVM trolik és Volvo 7700A buszok érkeznek Szegedre már korábban is írtunk, a szerződét szeptember végén írták alá. A trolik és a buszok azért kellenek a városunkba, mert Szegeden járműhiány alakult ki az SZKT-nál, az új trolibuszok ugyanis még nem érkeztek meg, a leváltásra váró Škoda 15 Tr típusú trolik pedig már annyira korosak, hogy azokat gazdaságosan nem lehet javítani. Így, amíg nem jönnek meg az új trolik, Budapestről bérelünk négyet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb