Smart Szeged

Lázár János: “November 28-án elindul a vasúti személyforgalom a két város között”

A Szeged365 -nél nagyon vártuk október 23-án, hogy elindul a vonat…aztán a szívünk megszakadt, mert bejelentették: nem tudják mikor indul a Szeged-Szabadka vasútvonalon a személyforgalom. Utána november 8-án megírtuk, hogy Lázár János miniszter elszólta magát a dátummal kapcsolatban, ma pedig tiszta vizet öntött a pohárba. Mutatjuk a részleteket.

November 8-án Lázár János a Károli Szabadegyetem berkein belül Trócsányi Lászlóval beszélgetett, aki a társalgás végén rákérdezett: mikor lesz a Szeged-Szabadka vasúti vonal átadása? Lázár János erre azt válaszolta, hogy november végén, december elején. “Hogy ez rövid is legyen, a 37 kilométer ne sok órába teljen a határellenőrzés miatt, az még egy kis idő lesz. Nagyon sok múlik azon, hogy az EU mennyire engedi közel magához” – emelte ki a miniszter, majd kérdésre azt is megerősítette, hogy át fog menni majd Szabadkára a vasútvillamos. Itt a teljes cikk:

Ma este pedig már ki is került közösségi oldalára a következő poszt:

“November 28-án elindul a vasúti személyforgalom a két város között. Többek között ezt szögeztük le a mai magyar-szerb belügy- és közlekedési miniszterek találkozóján. Közös célunk az, hogy egy utasbarát menetrendet alakítsunk ki, amely a szabadkai és szegedi lakosok utazási igényeit tartja szem előtt.”

Egyet biztosan megígérhetünk: a Szeged365 Family nem marad le, ott leszünk az első járaton és hozunk valami finomat a SZABADKAI PIACRÓL!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb