Szegedi Arcok

Emberségből jeles: a sofőr vette meg az iskolás fiú bérletét a Szegedről Csongrádra tartó buszon, hogy rendben hazajusson

Valamiért a jó hírek csak döcögnek, míg ezekkel ellentétben a rosszak futótűzként terjednek. Szerencsére mindennapjainkban bőségesen túlsúlyban vannak a szívet melengető esetek – emelték ki a Volánbusz oldalán, ahol igazán szívet melengető történeteket szedtek össze. Ide tartozik annak a fiúnak az esete is, amikor a buszsofőr vett neki bérletet, mert ő véletlen rossz vármegyére váltotta ki.

Hétköznapi figyelmességekkel is sokat tehetünk azért, hogy világunk jobb hely legyen – hangsúlyozták, majd egy, a Szegedről Csongrádra tartó járaton történt példás eseményről számoltak be.

ÚJ BÉRLETET KELLETT VENNI, A SOFŐR MEGTETTE

Mint kiemelték, “egy szeptemberi délutánon a Szegedről Csongrádra tartó járatunk autóbusz-vezetője, Buza Norbert segített egy középiskolás fiúnak, akit akkor ért meglepetés, amikor érvényesíteni akarta vármegyebérletét, de az Békés vármegyére szólt. Kollégánk jelezte neki, hogy azzal sajnos ezen a járaton nem utazhat, mert az ellenőr mindkettőjüket megbünteti. A bérlet figyelmetlenségből szólt rossz megyére, a srác pedig nagyon megijedt” – emelték ki, majd hozzátették, hogy a kolléga leültette és próbálta megnyugtatni a fiút, illetve telefonon igyekezett tájékozódni a lehetőségekről. Cserére sajnos nem volt mód, új bérletet kellett vásárolni, de a fiúnál nem volt pénz.

A sofőr ezek után úgy döntött, megveszi neki az új bérletet, hogy rendben hazajusson. A fiú nagyon megörült, és többször is megköszönte a jó cselekedetet.

Minden elismerésünk a Volánbusz alkalmazottjának, igazán rendes cselekedet volt ez tőle!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb