Szegedi Arcok

Jótékonysági futásra várja szombaton a segítő szándékú embereket a Szegedi Vízisport Egyesület – az áramütésből gyógyuló fiatal, Csáky Soma részére gyűjtenek

Idén is várja a segítő szándékú szegedieket a Nyílt edzés – fuss a bajnokokkal jótékonysági eseményre a Szegedi Vízisport Egyesület, osztotta meg a hírt közösségi oldalán szerdán a klub. Mint írták, a november 18-ai, szombati jótékonysági esemény teljes bevételét Csáky Soma rehabilitációjára ajánlják fel.

Talán kevesen ismerik Soma történetét, aki a Kolonics Alapítvány kuratóriuma tagjának, Csáky Lászlónak a fia. A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának akkor 15 éves diákja 2022 áprilisában szemtanúja volt, amikor barátja felmászott egy vagon tetejére, ahol a 25 ezer volt áthúzott rajta. Soma barátja segítségére sietett, de hasonlóan járt. Társa a tragikus esemény után tíz nappal életét vesztette. Soma túlélte a balesetet, 105 napot töltött el a Bethesda Gyermekkórházban, ahol édesapja az ágya mellett ülve írni kezdett, így született meg a Somakönyv.

“Soma a kajak-kenus családunk kiváló tagja, aki jelenleg is egy komoly műtétből lábadozik – az idei Fuss a bajnokokkal! eseményünk teljes bevételével az ő rehabilitációját szeretnénk támogatni” – fogalmazott a Szegedi Vízisport Egyesület.

Mint írták, szombaton 9 órára várják a segítő szándékú szegedieket a Szegedi Vizitelepre, ahol három különböző távon – 7 km-es, 11 km-es, illetve félmaratoni távon – mérettethetik meg magukat a résztvevők.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb