Szegedi Arcok

“Tiszta libabőr lettem, ahogy bezengett az Aréna” – húszezres tömeg előtt lépett fel Európa egyik legnagyobb arénájában a szegedi virtuóz, Balázs-Piri Soma

Csakúgy dagad a mellünk a büszkeségtől, hiszen egy újabb szenzációs szegedi sikerről számolhatunk be nektek. A 19 éves szegedi zenei tehetség, Balázs-Piri Soma ugyanis varázslatos zongorajátékával Európa egyik legnagyobb arénájában, a londoni O2 Arénában ejtette bűvöletbe közönségét. A koncert életre szóló élményt jelent az ifjú művész számára is, hiszen a koncertre megtelt az O2 Aréna, Soma húszezres tömeg előtt játszhatott. A különleges koncertélményről a zongoraművésszel beszélgettünk.

MEGTELT AZ ARÉNA

A londoni, 20 ezer főt befogadni képes O2 Aréna szinte teljesen megtelt, mire a magyar fejlesztésű klasszikus zenei tehetségkutató TV-műsor, a Virtuózok fiatal felfedezettjei a színpadra léptek. Az öt fiatal művész, köztük a szegedi zongoratehetséggel, Balázs-Piri Somával, a HAUSER Alapítvány meghívására, a Virtuózok szervezésében érkezett a brit fővárosba, hogy Stjepan Hauser, világhírű horvát csellóművész koncertjének nyitóprodukciójaként fellépjen.

ISMERT DALLAMOK CSENDÜLTEK FEL SAJÁT, EGYEDI ÁTIRATBAN

Mint beszélgetésünk során Soma elárulta, iszonyatosan nagy élmény volt számára, hogy felléphetett a londoni O2 Arénában. Nem csupán azért, mert ilyen nagyszámú közönség előtt még nem volt lehetősége játszani, hanem azért is, mert lehetőséget kapott arra, hogy egy kicsit elrugaszkodva a klasszikus vonaltól új dolgokat is kipróbálhasson. A Junior Prima-díjas zongoraművész tízperces előadása során ugyanis ismert dallamokat adott elő saját, egyedi átiratában.

“TISZTA LIBABŐRÖS LETTEM, AHOGY BEZENGETT AZ ARÉNA”

“Az érzés, amikor elkezdtem a kedvenc filmzenémet játszani, az Interstellart, és egy kicsit balra néztem, láttam a rengeteg embert a nézőtéren, az felejthetetlen volt. Majd ahogy elkezdtem játszani az első basszust, hallottam, ahogy bezengett az egész Aréna, tiszta libabőrös lettem. Nagyon-nagyon élveztem” – idézte fel a koncert kezdetét Balázs-Piri Soma. Elmondta, előadása során olyan dallamokat válogatott össze, melyeket minden drukk nélkül élvezettel elő tudott adni, így magabiztosan állhatott ki közönsége elé.

EZ EGY ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNY MARAD MINDIG

“Ez nagyon érdekes egyébként, hogy van egy koncert, melyre az ember heteket, hónapokat izgul, készül és nagyon várja, azután vége van a koncertnek és másnap valahogy minden megszűnik. És ez az érzés nem olyan jó, mikor másnap van, mert imádom azt a folyamatot, ami előtte van” – árulta el a szegedi tehetség. Hozzátette, az egész O2 Aréna, hangulata, az a miliő, ami ott uralkodott, a világszínvonalú szervezés, melyben része lehetett, biztosan örökre megmarad emlékezetében.

HANGOS OVÁCIÓVAL ÉS HATALMAS TAPSSAL ÜNNEPELTE A KÖZÖNSÉG SOMA FANTASZTIKUS ELŐADÁSÁT

Soma azt is elmesélte, hogy közvetlen a színpadra lépése előtt határozta el, hogy mielőtt zenélni kezd, szeretne pár szót mondani közönségének. Nem tervezte el előre, csak ami akkor a szívéből jött, azt mondta, ily módon kicsit bensőségesebb kapcsolatot teremtve közönségével. Mint mondta, úgy érezte, ez nagyon jól sült el és hozzáadott még egy pluszt előadásához. Talán ennek is köszönhető, no meg természetesen Soma elképesztő tehetségének, hogy hangos ovációval üdvözítette a közönség a fiatal szegedi zongoraművész produkcióját, rengeteg tapsot, majd a koncert végén személyes gratulációt is kapott.

SOMÁRA A LEGSZEGEDIBB ZENÉSZEK KATEGÓRIÁBAN IS SZAVAZHATSZ

Balázs-Piri Soma egyike azoknak, akikre a Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunk során a Legszegedibb Zenészek kategóriában szavazhatsz. Ha még nem tetted meg, alábbi cikkünkre kattintva, még pótolhatod!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb