Közélet

És lőn sötétség: nem működik a közvilágítás, az orruk hegyéig sem látnak a lakók Szeged egyes részein

Noha belvárosunk karácsonyi fényekben ragyog, vannak olyan pontjai Szegednek, ahol a világosság helyett a sötétség az úr: Olvasóink jelzése alapján több olyan része is van városunknak, ahol közvilágítás híján, vagy éppen annak hibája miatt, mikor lemegy a nap az orruk hegyéig sem látnak az ott élők.

Beköszöntött a téli időszak, a nap már délután négy óra körül lebukik, így különösen kellemetlen, sőt egyenesen balesetveszélyes egy-egy sötétségbe borult rész városunkban. Mutatjuk, honnan jeleztétek a problémát.

  • Mint egyik Olvasónk felhívta rá a figyelmünket, teljes sötétség honol Szegeden a Tímár utcában. Itt ugyan korábban volt közvilágítás, de a villanykarót kivették, s azóta nincs, ami fényt adjon az utcán az arra járóknak.
  • Sajnos hasonló a helyzet a jégpálya környékén, a Vadaspark lakópark és a Napfény Park közötti utcákban sincs világítás Olvasóink beszámolója alapján.
  • A közvilágítás időszakos hiánya visszatérő probléma Móravárosban is: itt a Katona József utcáról szólnak az Olvasói beszámolók, mely időközönként sötétségbe borul, de a közeli Kálvária parkban sem működik mindig a közvilágítás.
  • A múlt héten pedig arról írt nekünk egyik Olvasónk, hogy a Bertalan híd újszegedi oldaláról, ha megyünk át, már napok óta nem működik a híd világítása, sorban kialudtak a lámpák.

Az még nem derült ki, hogy az energiaválság hozománya- e a fent említett problémák megléte, vagy más, esetlegesen műszaki probléma okozza a sötétséget. Az ügyben mindenesetre megkerestük az illetékes MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-t, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket, s reméljük, hamarosan Szeged ezen részein is megláthatjuk a fényt a sötétségben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb