Sport

Tripla szegedi bunyósiker: Bakhit Márkó győzött az RFA 14-en, Sárközi Robiék bevették Kassát

Sűrű hétvégéje volt a szegedi bunyósoknak, míg Kis Máté IBO interkontinentális bajnok (egyben a Legszegedibb Szegediek ’23 harmadik helyezettje, sportoló kategóriában) a lengyel listavezetőt pontozta ki Budapesten, addig Sárközi Robiék MMA istállója – a múlt hétvégi fővárosi sikert követően – Kassa felé vette az irányt. Kemény háború várt a zentai születésű, városunkban edző, az év elején óriási meglepetésgyőzelemmel profivá avanzsáló Bakhit Márkóra, amit a mindössze 20 éves harcos egyhangú pontozással húzott be. Apropó, a kempósaink is nagyot mentek, mint pár órája megírtuk, a Nemzetközi Kempo Világkupán összesen 18 érmet zsebeltek be a szegediek.

KSW, OKTAGON, RFA… AZTÁN JÖTT A ZENTAI-SZEGEDI SRÁC

A kassai RFA 14 gálára visszatérve, a harmatsúlyú összecsapáson Marko ellenfele a 27 éves David Martinik volt, aki vegyes mérleggel bír a profik között: 5 győzelem, 5 vereség, viszont az előbbiek közül 4 idő előtti befejezést takar, két kiütéssel és két feladásos győzelemmel, ráadásul a roppant rangos KSW és Oktagon szervezeteknél küzdött, magyarán, veszélyes ellenfélnek számít.

Pontosabban, számított, mint Márkó edzőjétől, Sárközi Robitól (Sárközi MMA Team) megtudtuk, tanítványuk egyhangú pontozásos győzelmet aratott a szlovák ellenfél felett.

BAJNOKI CÍMMECCSEL FOLYTATHATJA BAKHIT MÁRKÓ

A 3-0 mérlegű, veretlen zentai származású srác ezzel nagyot ugrott a ranglistán, a szegedi tréner szerint legközelebb már elképzelhető, hogy a bajnoki övért fog menni 61 kg-ban.

Robi az újszegedi Városi Sportcsarnokban edző klub távlati terveiről is beszámolt, mint magyarázta,

  • előbb a legutóbb az óriási hype övezte Tyson Fury – Francis NGannou gála főkártyáján küzdő Bernát Istvánt viszik a magyar ökölvívó bajnokságra,
  • majd irány ózd, ahol az amatőr MMA bajnoksággal zárják az évet december 23-án.

További szegedi vonatkozású küzdősport-híreink a hétvégéről:

Fotók: Sárközi Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb