Sport

“Az idei legjobb eredményemet érhettem volna el, de a zsűri úgy ítélte meg, hogy rossz a gyakorlat” – összetettben kilencedik lett Dohában a Legszegedibb Sportolónk, Nagy Péter

“Véget ért az utolsó versenyem is erre az évre, már itthon is vagyok Magyarországon. Azt kell mondjam jól sikerült a verseny, és a sok hátráltató körülmény (térd fájás) ellenére jó formában voltam a versenyen” – írta szerkesztőségünknek a 2023-as év Legszegedibb Sportolója, Nagy Péter, aki összetettben kilencedik lett a Súlyemelő Grand Prixen.

Nagy Péter  összetettben a kilencedik helyen végzett a plusz 109 kilogrammos kategóriában Dohában, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) Grand Prix-versenyén, amely az ötödik állomása volt a párizsi olimpiára kvalifikáló, hét viadalból álló sorozatnak.

NAGYON BIZAKODÓ NAGY PÉTER

A versennyel kapcsolatban Nagy Péter azt nyilatkozta a Szeged365-nek, hogy “három jó szakítás után 171 kiló volt a nevem mellett, amit az elmúlt 2 évben nem tudtam teljesíteni, és mikor máskor, ha nem az év utolsó fontos versenyén. Lökésben alacsonyan kezdtünk hogy maradjon erő a másik 2 fogásra. Sajnos az első és második fogás között ketten is kiestek lökésben és ez mind 2 perces gyakorlatok voltak, nem lehetett vele előre számolni, kicsit ki is hűltem, de ennek ellenére teljesítettem a 211 kilót, amivel idei legjobb eredményemet érhettem volna el, de a zsűri úgy ítélte meg, hogy rossz a gyakorlat, a bírók viszont jónak látták” – emelte ki.

Nagy Péter ezek után vissza is nézte a gyakorlatot, szerinte adható, és sokan jelezték is, hogy érvényes gyakorlatot vettek el tőle. “Nem foglalkoztam vele, inkább emeltettem, mert ezt a súlyt már megcsináltam. A 217 sajnos kifogott rajtam, de a kvalifikáció miatt kockáztatni kellett, mert az eredmény kozmetikázással nem leszek előrébb. Van még 2 verseny hátra, én nagyon bizakodó vagyok, és ez egy jó alap a jövő évre nézve. Köszönöm mindenkinek a szurkolást” – hangsúlyozta a szegediek versenyzője.

TÉRDPANASZAI VANNAK

A korábbi háromszoros Eb-bronzérmes, eddig három olimpián szerepelt Nagy Péter Katarba utazása előtt azt mondta, hogy térdpanaszai miatt a dohai GP-re nem tűzött ki különösebb célt maga elé, s 375-380 kilós összeredménnyel már beérné. Ennél persze jóval több kell, ha ott akar lenni a párizsi olimpián, márpedig erre törekszik, a négy mázsa feletti produktummal azonban csak a jövő év eleji két kvalifikációs állomás egyikén kíván kirukkolni.

Nagy Péter egyébként egy hete vette át a Legszegedibb Sportoló díjunkat, így nyilatkozott nekünk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb