Mindenmás

Napi pakk: élénk széllel tör be ma a hidegfront Szegedre, útlezárás, közösségi gyűlés és kiállításmegnyitó vár ma rád városunkban

Eljött a péntek, a hét utolsó munkanapja. Az időjárás nem lesz ma túl kegyes hozzánk, élénk széllel tör be a hidegfront Szegedre, csapadéktól azonban nem kell tartanunk. Ha útra kelsz, jó, ha tudod, le van zárva a Victor Hugo utca egészen szombatig. Programokból sem lesz ma hiány: közösségi gyűlés és kiállításmegnyitó is vár ma rád városunkban. Indul a péntek, mi pedig hozzuk a legfontosabb reggeli infókat, itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Ernő, Veronika, Erna, Cézár és Benke nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a magyar musical napja.
  • 146 éve született Molnár Ferenc író, drámaíró, újságíró (A Pál utcai fiúk).
  • 73 éve született Kirstie Alley, Golden Globe-díjas amerikai színésznő, producer (Nicsak, ki beszél sorozat, Star Trek II.).
  • 48 éve, 85 éves korában meghalt Agatha Christie angol krimiíró, Miss Marple és Hercule Poirot megalkotója.
  • 70 éve született Howard Stern amerikai rádiós műsorvezető, színész (Intim részek).

ÉLÉNK SZÉLLEL ÉRKEZIK A HIDEGFRONT MA SZEGEDRE

Péntekre egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Naposabb és felhősebb időszakok váltják majd egymást, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen hózápor. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig 2 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet.

SZOMBATIG LEZÁRJÁK A VICTOR HUGO UTCÁT

Több mint fél óráig tartott tegnap reggel átevickélni magunkat a Belvárosi hídon, úgy beállt a forgalom. Mint megírtuk, a lassú haladást az is tetőzte, hogy lezárták a Victor Hugo utcát, ahol munkálatok kezdődtek. Sőt, a Huszár Mátyás rakpart is lezárás alatt van a Tisza áradása miatt, így akik reggelente itt szoktak közlekedni, azok is a belvárosi forgalomba kényszerültek. Azóta kiderült, hogy szombatig lesz lezárva a Victor Hugo utca, így még holnap is erős forgalomra számíthatunk Szegeden.

KÖZÖSSÉGI GYŰLÉST TARTANAK MA AZ AGÓRÁBAN

Szilveszter előtt több, mint ezer szegedi címre érkezett meg postán a meghívó a Szegedi Tudományegyetem PHOENIX projektjében szervezett szegedi közösségi gyűlésre, melyet 2024. január 12-13-án tartanak a Szent-Györgyi Albert Agórában. A közösségi gyűlésen a lakosság bevonásával a zöld városhoz kapcsolódó problémák feltárása és megoldási javaslatok kidolgozása történik meg, tudatták a szervezők.

MA LESZ A (NEM) KÖZÉPISKOLÁS FOKON CÍMŰ KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a (NEM) középiskolás fokon című módszertani kiállítást városunkban, ahol szegedi rajztanárok mutatják meg diákjaik alkotásait. A tárlaton 14 iskola 24 művésztanára/vizuális kultúra oktatója vállalta, hogy reprezentálja, diákjai milyen alkotói tevékenységet próbálhatnak ki a 45 perces tanórán, vagy hosszabb művészeti órák, tagozati képzések, fakultációk alkalmaival.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb