Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: használtcikk-börze, Laár András-est, különleges lemezbemutató koncert és pörgős partik várnak ránk ezen a hétvégén Szegeden

Izgalmas programokkal köszönt ránk ez a hétvége is Szegeden! Jön a sokak kedvence, vagyis a használtcikk-börze a Mars téren, de találtunk pörgős bulikat, tuti filmeket és még egy igazán különleges lemezbemutató koncert is lesz! Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, meghoztuk a Kikapcsot!

SZEGEDRE JÖN LAÁR ANDRÁS

Szeged új filmszínházának egyediségét emeli ki, hogy a filmes esték hagyományosnak tekintett kereteit szétfeszítve, komplex élményanyagot kínál AZ EGY FILM – EGY BOR – EGY NŐ sorozat elindításával, mely minden alkalommal különleges kalandot ígér egy meghívott sztárvendég, egy emlékezetes film, egy kiváló bor és egy okos nő társaságában. Szeberényi Klára mesélt nekünk a programról és arról, hogyan készül a beszélgetésre Laár Andrással, akit nem csak mint zenész, hanem mint író és humorista is ismerhetünk, vagy a személyt, aki a buddhista tanokat is követi. Az esemény pénteken, 18:00 órakor kezdődik a Kárpátia Filmszínházban.

SOKAK KEDVENCE: JÖN A HASZNÁLTCIKK-BÖRZE

2024-ben is rendeznek használtcikk-börzét a Mars téren. Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezető igazgatója azt mondta, a kezdeményezés óriási sikert aratott, ezért január közepén, egészen pontosan 14-én negyedik alkalommal lesz lehetőségünk megunt eszközeinken túladni Szegeden.

KÜLÖNLEGES LEMEZBEMUTATÓ

Első nagylemezét mutatja be a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal, Ágoston Alex, művésznevén alexgoston 2024. január 13-án, szombaton, 18 órakor Szegeden a Csongor tér 8. szám alatt.

KÖZÖSSÉGI GYŰLÉS AZ AGÓRÁBAN

Szilveszter előtt több, mint ezer szegedi címre érkezett meg postán a meghívó a Szegedi Tudományegyetem PHOENIX projektjében szervezett szegedi közösségi gyűlésre, melyet 2024. január 12-13-án tartanak a Szent-Györgyi Albert Agórában. A közösségi gyűlésen a lakosság bevonásával a zöld városhoz kapcsolódó problémák feltárása és megoldási javaslatok kidolgozása történik meg.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • pénteken GIRLS ON TOP partival vár a Hungi,
  • szombaton pedig Szexi szombatot tartanak Gabroval és a Loving Arms-szal.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub csak szombatra hirdetett partit, méghozzá pótszilvesztert, így akinek nem sikerült a 2023-as év utolsó napját végigbulizni, az akkor most megteheti.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Ismét nyitva lesz a Jate Klub! Szombaton NEVER SAY NEVER Szalagavató Afterparty lesz a belváros szívében. Az eseményen lesz sörváltó,
szalagavató szépe választás és tombola.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

VÁRNAK A SZEGEDI MOZIK IS

HÁTRALÉVŐ ÉLETEM ELSŐ NAPJA A BELVÁROSI MOZIBAN

Paolo Genovese legújabb filmjét vetítik a Belvárosi moziban. Így írnak a filmről: négy idegen találkozik egy titokzatos emberrel. Valamennyi magányos lelket az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, a titokzatos férfi pedig egy hetet adott nekik, hogy megnézhessék, milyen lenne a világ nélkülük. Kiknek hiányoznának, kiknek változtatnák meg az életét? És mindeközben megválaszolhatják maguknak a kérdést, hogy képessé válnak-e ismét szeretni önmagukat és az életet?

AQUAMAN ÉS AZ ELVESZETT KIRÁLYSÁG A CINEMA CITYBEN

Jason Momoa, Ben Affleck, Patrick Wilson – ez csak pár név, akiket a legújabb Aquaman filmben láthatunk most a Cinema City-ben Szegeden. Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát (Jason Momoa), de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra. Aquaman kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), Atlantisz egykori uralkodóját. Békét nem kötnek, de átmeneti szövetséget igen – ha nem teszik meg, akkor Aquaman családja, azután az összes tenger, végül az egész világ elpusztul.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb