Közélet

Mihálffy Béla: megkezdtük a homokhátsági térség-fejlesztési csomag előkészítését, több milliárd eurós nagyságrendű beruházás jön létre

“Azon dolgozunk, hogy Szeged és a Homokhátság minden egyes lakója nyertese legyen a BYD nagyberuházásának” – véli Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő, aki azt is kiemelte, hogy megkezdték a kormányzattal közösen egy homokhátsági térség-fejlesztési csomag előkészítését.

A politikus a közösségi oldalán kiemelte, hogy cél az, hogy ne csak a Szeged városa, hanem a környező, homokhátsági települések is élni tudjanak a BYD beruházás adta lehetőségekkel. “Éppen ezért megkezdtük a kormányzattal közösen egy homokhátsági térség-fejlesztési csomag előkészítését, amely az infrastrukturális fejlesztések mellett, oktatási, képzési intézményi fejlesztéseket, közlekedési fejlesztéseket és mező-, illetve vízgazdálkodási fejlesztéseket fog tartalmazni.”

TÖBB MILLIÁRD EURÓS NAGYSÁGRENDŰ A BERUHÁZÁS

Mihálffy Béla szerint a beruházás több milliárd eurós nagyságrendű, és ezres nagyságrendben teremt új munkahelyeket. A magyar kormány természetesen pénzügyi támogatást fog biztosítani ehhez, ennek mértéke az Európai Bizottsággal való egyeztetéseken kerül majd véglegesítésre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb