Kikapcs

Na ekkora durranás is csak Szegeden lehetséges! Magyarország legnagyobb díjmentes trüffel kóstolása, a Szeged Árkádban

Különös mesterség – a csokoládékóstoló. A csokoládé készítése és kóstolása is igazi művészet. Egy prémium minőségű csokoládéhoz ugyanúgy szelektálják a kakaóbabot, mint a kiváló borokhoz a szőlőszemeket. Ráadásul a kakaóbabban több, mint 500 aroma található, ezzel szemben a vörösborban mindössze 200. Öveket bekapcsolni, gigantikus TRÜFFEL kostólásra fel! Magyarország legnagyobb kostólása a Szeged Árkádban és teljesen ingyen, mindössze annyi a dolgod, hogy válassz!

Amikor Amerikából jöttemet játszottatok, tuti nem voltatok csokikostolók, pedig, nagyon is létezik ez a szakma. Ahogy a borkóstolást is mesterfokon űzik a sommelier-ek, úgy a csokoládé kóstolásához is igazi profinak kell lenni. A kiváló ízérzék mellett kifinomult szaglásra is szüksége van a csokoládékóstolóknak, akik naponta akár 100 fajta csokit is megízlelnek. Ezekre a pozíciókra általában külföldön keresnek munkaerőt, és a fizetés milliós nagyságrendű. Nem véletlenül álma mindenkinek, hogy csokoládé kóstolással keresse a kenyerét. De kapaszkodjatok, a szegediek, most kipróbálhatjátok magatokat eme nemes munkakörben, a Szeged Árkádban. 

A feladat bébi könnyű, megkóstoltok egy bonbont és szavaztok. Nincs szakmai zsűri, nincs kerek asztal, csakis kizárólag a szegediek fogják eldönteni, melyik bonbon a befutó. De ne harapj nagyot, ízlelgesd, hunyd be a szemed, élvezd és szavazz. Engedj a csábításnak, add magad oda a kísértésnek, és szabadulj be a csokoládék országába. 

A csokoládé elsősorban az agyra hat pozitívan, például endorfint szabadít fel, ami boldogság érzettel jár. Emellett az agy működését is serkenti, frissen tartja, és még a vér- és szívrendszerre is jótékonyan hat. Egy kis csokoládé elfogyasztása megnyugtatja az embert, kellemes hangulatba ringatja. Bűnös élvezetekkel kirakott sorok közt sétálhatsz kedvedre a Szeged Árkádban három napon keresztül. Február 9-én nyílik a mennyország kapuja, és egész Szeged előtt nyitva áll. 

Nézd meg a tavalyi csokifesztivál képsorait:

Idén is ér a bűbneesés!

Árkád nagy csokifesztivál
Szeged Árkád : 2024. február 9-10-11.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb