Kikapcs

Világsztár érkezik ÚjSzegedre! Maestro Ács János ingyenes koncertet ad, de nagyon fontos: előzetesen kell jelentkezni, mutatjuk hol tudsz!

Szeged február 16-án péntek este megmutatja, hogy miért is igazi kulturális főváros! Ács János, a nemzetközi sztárkarmester és zongoravirtuóz, egy olyan opera- és oratóriumesttel érkezik a Délvidék Házba, ami garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Készüljetek, mert ez az este nem csak egy sima koncert lesz, hanem egy varázslatos utazás a zene világába, ahol Ács János zsenialitása és páratlan rendezői érzéke teszi majd felejthetetlenné az élményt!

Ács János, aki nem csak hazánkban, de Milánóban is otthon van, az opera nagymestere, aki már a Trianon Múzeum nagyköveteként is bizonyította, hogy igaz szívű, érző lelkű művész ember. A Szeged365 Family tagjaként te is részese lehettél annak a megható pillanatnak, amikor átvehette ezt a megtisztelő címet. Ha lemaradtál róla itt tudod megnézni újra:

Ne maradjatok le arról az estéről, ahol Ács János különleges tehetségét és művészi világát személyesen is megtapasztalhatjátok. A Délvidék Ház intimitása még közelebb hozza ezt a kivételes élményt, amely bebizonyítja: Szeged valóban a kultúra fővárosa. Ezúttal két fiatal énekművész társaságában, az Újjászületés című opera- és oratóriumesten találkozhatunk a világhírű magyar operakarmesterrel, február 16-án, 17 órai kezdettel, tehát Újszegeden a Délvidék Házban. 

Az operaest programja:

  1. Felix Mendelssohn Bartholdy: Paulus Oratórium – „Gott, sei mir gnadig” (Pál monológja)
  2. Giuseppe Verdi: La forza del destino / A végzet hatalma – „Pace, pace, mio Dio” (Leonóra imája)
  3. GIUSEPPE VERDI: A végzet hatalma – Intermezzo
  4. Vincenzo Bellini: I Puritani / A Puritánok” – Ah, per sempre io ti perdei” (Riccardo áriája)
  5. Giuseppe Verdi: Otelló „Ave Maria” (Dezdemóna imája)
  6. Ruggero Leoncavallo: I Pagliacci / Bajazzók – Intermezzo
  7. Ruggero Leoncavallo: Bajazzók –- Nedda es Silvio duettje
  8. Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana / Parasztbecsület – Intermezzo
  9. Kodály Zoltán: A csitári hegyek alatt
  10. Kodály Zoltán: Jézus és a gyerekek
  11. Erkel Ferenc: Bánk bán ” Hazám, hazám, te mindenem!”

Előadók: Kuczmog Klaudia (szoprán), Antoni Norbert (bariton), Maestro Ács János (zongora) Az esemény iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, és mivel a helyek száma korlátozott, a szervezők szeretnék, ha mihamarabb, de legkésőbb február 14-án, 10:00 óráig jelezné mindenki a részvételi szándékát. Az alábbi linken megadott űrlap kitöltésével lehet megtenni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxGctX1YlTia13_PDr-xofa5LCgKusP_8JuNlvT4xsvQFNaw/viewform A szervezők információink szerint visszajeleznek a sikeres regisztrálás után. 

A Szeged365 Family tagjai közül viszont biztosan többen is ott lehetnek párjukkal, barátnőjükkel, ismerősükkel ezen a kiváló estén. Ehhez nem kell sokat tenni, csak kattintani a képre, és játszani. A nyeremények között ott van egy-egy üveg bor is, belső és külső Magyarország legkiválóbb nedűiből. MINDEN RÉSZLETÉRT KATTINTS A KÉPRE!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb