Közélet

Pénteken közgyűlés: szó lesz a stadion melletti véderdő elnevezéséről és a szociális támogatások emeléséről is

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2024. február 16-án, pénteken, 9 órai kezdettel tartja meg ülését, ahol többek között szó lesz a stadion melletti véderdő elnevezéséről és a szociális támogatások emeléséről is.

ELDŐL, ASSISI SZENT FERENCRŐL NEVEZIK-E EL HIVATALOSAN A VÉDERDŐT

Péntek reggel közgyűlés lesz Szegeden, ahol napirendre kerül a stadion melletti véderdő elnevezése is. Mint korábban megírtuk, január 20-án tartottak tiltakozást az Aradi vértanúk terén Szegeden. Az ellen tüntettek a helyiek, hogy ne vágják ki a Szent Gellért Fórum melletti véderdőt, ahova új iskolát terveznek. A demonstráción Mihálik Edvin egy szavazást is indított, mégpedig arról, hogy mi legyen a véderdő neve. A szegediek döntése alapján Assisi Szent Ferencről, a természet és az erdők védőszentjéről neveznék el a véderdőt. A szavazással kapcsolatban Mihálik Edvin a közösségi oldalán azt írta, hogy “a városi közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogom, hogy a stadion melletti területet hivatalosan is nevezzük el Assisi Szent Ferenc erdőnek.” A javaslatot tehát pénteken fogják tárgyalni.

A SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOKRÓL IS SZÓ LESZ

A közgyűlés fontos napirendi pontjai között szerepelnek a szociális támogatások emelése is. Mint ismeretes, Botka László polgármester minden évben a Közéleti Kávéház nyitóestjén számol be az adott évre vonatkozó terveiről a városunkban. Így történt most is. Mint ott elhangzott, minden egyes szociális támogatási forma összegét megemelik, melyet a következő, február16-ai közgyűlésen tár a polgármester a képviselők elé. Amiről szó lesz:

  • április elsejétől ingyenes lesz a tömegközlekedés a 14 év alattiaknak,
  • 20 ezer forintra emelik a beiskolázási és a nyugdíjasok támogatását,
  • a szülési támogatást március elsejétől a duplájára emelik, vagyis 25 ezer forintról 50 ezer forintra emelkedik az összeg.

BOTKA LÁSZLÓ MÁR EGYEZTETETT A LEGNAGYOBB SZEGEDI VÁLLALKOZÁSOK KÉPVISELŐIVEL IS

Botka László polgármester a korábbi évekhez hasonlóan elsőként a legnagyobb szegedi vállalkozások képviselőivel ismertette városunk idei költségvetését. Itt leszögezte, nem lesz adóemelés 2024-ben a szegedi vállalkozásoknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb