Közélet

Pásztor Bálint szerint nem kell Magyarországra költöznie a vajdaságiaknak ahhoz, hogy Szegeden dolgozhassanak

“A magyar kormány olyan beruházásokat is tervez, amelyek a régió fejlődését segítik, így bennünket, vajdasági magyarokat is érintenek. Szegeden lesz például egy kínai elektromos autógyár. Nem kell Magyarországra költözni ahhoz, hogy Szegeden dolgozhassunk, mert már rendelkezésünkre áll a Szabadka-Szeged vasútvonal, és a Horgos 2 közúti átkelő is egész napos nyitvatartással üzemel, – fogalmazott dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában.

Mint a Szabad Magyar Szó írta, a VMSZ megbízott elnöke elmondta, várhatóan köztársasági és tartományi szinten is megújítják a koalíciót. A vajdasági magyar politikus arról is beszélt, hogy a magyar kormány jelentős beruházásokat tervez a térségben, a közvetlen közelükben, ami a határon túli, vajdasági magyarokat is érintheti.

“NEM KELL MAGYARORSZÁGRA KÖLTÖZNI AHHOZ, HOGY SZEGEDEN DOLGOZHASSUNK”

Pásztor Bálint arról is szólt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében elhangzott, hogy a magyar kormány olyan beruházásokat is tervez, amelyek a régió fejlődését segítik. “Így bennünket, vajdasági magyarokat is érintenek. Szegeden lesz például egy kínai elektromos autógyár. Nem kell Magyarországra költözni ahhoz, hogy Szegeden dolgozhassunk, mert már rendelkezésünkre áll a Szabadka-Szeged vasútvonal, és a Horgos 2 közúti átkelő is egész napos nyitvatartással üzemel, remélhetőleg március 20-a után is – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

FONTOS SZEREPET JÁTSZIK EBBEN A HORGOS 2 – RÖSZKE 2 HATÁRÁTKELŐ ÉS A SZEGED-SZABADKA KÖZÖTTI VONAT

„Ezért fontos az, és ezért lesz fontos a jövőben is az, hogy a Horgos 2 – Röszke 2 határátkelő 0-24-ben működjön. Ezért fontos az, hogy a Szeged-Szabadka közötti vonat legalább ilyen gyakorisággal járjon, mint ahogy jár néhány hónapja, és egyéb térségfejlesztési projektumokat is meg kell valósítani annak érdekében, hogy a munkaerőigény ne azt eredményezze, hogy Szabadka, Magyarkanizsa és Zenta környékéről, vagy akár távolabbról is a munkahely reményében áttelepülnek a vajdasági magyarok Szegedre, vagy pedig Szeged környékére”, fogalmazott Pásztor.

Forrás: szmsz.press

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb