Kikapcs

Móka és kacagás, éljen a Bábszínházi világnap! Bábosokkal telt meg a Széchenyi tér Szegeden

A Kövér Béla Bábszínház március 21-én a bábművészet sokszínűségét szokta hirdetni és ünnepelni Szeged közterein. Mint megírtuk, ez idén sincs másként, hiszen a összefuthatunk velük a Széchenyi téren, illetve a villamosok és a trolikon is.

A gyerekek nagy örömére csodás napsütés mellett vehetnek részt csütörtök délután a Kövér Béla Bábszínház kis programján a Széchenyi téren. Fél 3-kor már nagy volt itt a sürgés forgás, ugyanis többállomásos játékos foglalkozással készültek a Bábszínházi világnap alkalmából.

Korábbi közleményükből már kiderült, hogy aki jár a szegedi bábszínházba, garantáltan ismerős arcokra bukkanhat most a Széchenyi téren: felfedezhető többek között egy Kuflikupac, itt közös daltanulással és színezővel játszhatnak a gyerekek Ha valaki a Szirén kikötőben találja magát, ott Floki ornitológus játékos előadását hallhatja a Tisza madárvilágáról. A Pintyőke porondon pedig mindenféle du-du-dudálás, csörgő-börgő hangok megszólaltatása a feladat. A bábállatkertben ott van az elmaradhatatlan bábsimi is, a kreatív sarokban pedig kitűzőt készíthet az érdeklődő.

A VILLAMOSOKON IS BÁBOSOKKAL FUTHATUNK ÖSSZE

Egyébként délután 14:30 és 16:30 között a társulat egy másik részével a szemfülesek több helyen is találkozhatnak. Két színészük a Holdodiglan előadásból már jól ismert, Michac Gábor által tervezett kiméra bábokkal járja a szegedi helyijáratokat, beleolvadnak az iskolából/munkából hazafelé zötyögő tömegbe, ez szinte már-már hagyomány ilyentájt. A városiak számára minden évben egy várva várt esemény ez, amikor a két humoros öreg felszáll a villamosokra, trolikra, néha útba ejtve piacot vagy nagyobb tereket is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb