KözéletSmart Szeged

Folyamatosan fejlődik Szeged, zajlanak a munkák a BYD és a Science Park területén is (galériával)

A régészeti feltárásokat követően tovább zakatol a munka a szegedi BYD-gyár területén. Mint korábban megírtuk, két csarnokra is megkapták az engedélyt a mélyalapozás első ütemére vonatkozóan, s a munkálatoknak már neki is láttak. Mindezek mellett a Science Park területén is dolgoznak, itt 82 hektáros területen dolgoznak, és a víztározó már szépen kirajzolódott a helyszínen.

AZ ELSŐ KÉT CSARNOK ALAPOZÁSA ZAJLIK A BYD-NÉL

Jelenleg az első két csarnok alapozása zajlik, árulta el nekünk kérdésünkre Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő. Mint megírtuk, január 8-án nyújtották be a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához a kérvényt, majd február 9-én meg is kapták az engedélyt az 1. és 2. ipari épületek mélyalapozásának első ütemére és az 1. zóna tereprendezésére a BYD-gyár helyszínén, a 300 hektáros ipari parkban. A két csarnok egymás mellett fog épülni, a nagyobb 340 méter hosszú lesz. A két csarnok az autópálya melletti területen kap majd helyet.

ÚJABB ÉPÜLETEKRE KÉRTEK ENGEDÉLYT SZEGEDEN

Mint megírtuk márciusban, újabb kérvénnyel fordultak a Kormányhivatalhoz. Ezúttal két hegesztőüzem, egy összeszerelőüzemet, étterem és egy közműellátó csarnok alapozására kértek engedélyt Szegeden. A felkerült dokumentumokból kiderült, hogy a fentieken túl egy hatalmas parkolót is létrehoznának a Budapesti út mellett, mintegy nyolc hektáron.

AZ ÉV VÉGÉIG ÁTADJÁK A TEREPET

A szegedi gyár várhatóan évente 200 ezer autót fog majd gyártani. Mint korábban Botka László polgármester elmondta, az év végéig előkészítik és átadják a terepet, hogy megépülhessen a BYD elektromosautó-gyára Szegeden.

A SCIENCE PARKNÁL IS ZAJLIK A MUNKA

Átfogó infrastrukturális fejlesztést vitelez ki Szegeden a Colas Út Zrt. és a DÉLÚT Kft. a Science Park 82 hektáros területén. A projektben a közműveket alakítják ki, valamint a szükséges utakat, összesen 5384 méternyi aszfaltutat kiépítve. A projekt ugyanakkor tartalmazza két csapadékvíz tározó tó építését is, mintegy 25 ezer köbméternyi földmunkával. Erről hoztunk képeket nektek!

A szegedi Science Park a korábban létrehozott ELI ALPS lézeres kutatóközpont körül épül meg. Első létesítményét, a Szegedi Tudományegyetem Inkubátorházát 2022 januárjában adták át, ugyanakkor további épületek, többek közt látogató- és konferenciaközpont, valamint campus épület is létre jön a park területén.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Lénárt Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb