Mindenmás

Napi pakk: szeles, záporos idő elé nézünk Szegeden, ma van a Víz Világnapja

Végre itt a péntek, lassan eljön a pihenés ideje. Készülj viszont arra, hogy záporok és fel-feltámadó szél borzolja a kedélyeket ma Szegeden és környékén, de a jó hír, hogy némi napsütésben így is lehet részünk városunkban. Különleges nap a mai, március 22-e ugyanis világszerte a Víz Világnapja, így ekkor kitárja kapuit az Öreg Hölgy is Szegeden. Ma újabb izgalmas filmvetítéssel vár a Délvidék Ház, így nem maradunk kikapcsolódás nélkül a munkaidő után. Meghoztunk minden fontos infót péntek reggelre, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Beáta, Lea, Izolda, Csilla, Katalin, Vazul, és Filemon nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a víz világnapja. 32 éve, 1992- ben a dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára az ENSZ 47. ülésszaka ezt a napot a víz világnapjává nyilvánította.
  • 248 éve, 1776 – ban ezen a napon törölte el Mária Terézia a kínvallatást.
  • 129 éve, 1895 – ben mutatta be válogatott közönségének Auguste és Louis Lumiére a világ első mozgófilmjét. A “La Sortie des Ouvriers de l’Usine Lumiére” (A munkaidő vége a Lumiére üzemekben) című némafilm néhány percben mutatta a Lumiére gyárból a munkaidő végén távozó munkásokat.
  • Ma 48 éves Reese Witherspoon, Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő (Dr. Szöszi, Kegyetlen játékok, Mindenütt nő).

SZELES, ZÁPOROS LESZ MA A NAPUNK SZEGEDEN

Pénteken már megzavarhatják gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők a napsütést Szegeden. Napközben kisebb eső, futó zápor is kialakulhat. Megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél is. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 fokot mérhetünk majd a városunkban.

MA INGYENESEN LÁTOGATHATJUK MEG A SZENT ISTVÁN TÉRI VÍZTORNYOT

A világnapok olyan különleges napok, amikor – ha csak rövid időre is – az emberiség számára fontos dolgokra irányul a figyelem. Március 22-e világszerte a Víz Világnapja, így ekkor kitárja kapuit az Öreg Hölgy is Szegeden. Március 22-én, 23-án és 24-én is meglátogathatjuk a Szent István téri víztornyot.

MA ÚJABB IZGALMAS FILMVETÍTÉSSEL VÁR A DÉLVIDÉK HÁZ

Kultúra365: az „EGY BOR, EGY FILM, EGY NŐ” tematikájú est vendége lesz Szalóczy Pál, aki nem csak a Carte Rouge című film forgatókönyvírója, de a magyar kultúra és műsorszolgáltatás ikonikus alakja is egyben. A jegy 2500 forint, amiért kapunk egy exkluzív estet, filmvetítéssel és borkóstolóval egybekötve ezen a héten pénteken, március 22-én. Mutatjuk hol tudod megvenni a jegyed.

A HATÁR A CSILLAGOS ÉG: ISMÉT EMELKEDNEK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Szerda után pénteken is emelkednek a hazai üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu. A szakportál szerint a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj nagykereskedelmi ára 5 forinttal lesz több a hét második felében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb