Kikapcs

Örökifjú klasszikusok, igazi ritkaságok és kortárs alkotók művei: képregénybörze lesz a hétvégén a Somogyi-könyvtárban

Szombaton ismét a képregény kedvelőit örvendezteti meg a Somogyi-könyvtár, ugyanis 10:00 és 14:00 óra között börzét szerveznek a műfaj rajongóinak. A rendezvényen magánszemélyek, szerzői alkotók, kiadók valamint képregények kereskedelmével foglakozó cégek egyaránt részt vesznek majd.

IGAZI RITKASÁGOKKAL IS TALÁLKOZHATUNK

A vidéki börzék közül az egyik legsikeresebbnek számító szegedi az új, és antikvár magyar képregények mellett külföldi képregények is nagy számban megtalálhatóak lesznek, döntőrészt angol nyelven. A legjobban keresett Marvel (Pókember, X-men stb.) és DC (Batman, Superman stb.) képregények mellett a kisebb kiadók kevésbé ismert kiadványai is megjelennek majd a rendezvény kínálatában. Ezeknek egy része könyvesbolti forgalomban nem is kapható, mivel nagyon csekély példányszámban jelennek meg.

MAGYAR KÉPREGÉNYEK ALKOTÓI IS BEMUTATKOZNAK

Hasonló helyzetben vannak a magyar képregények alkotói is. Legtöbbjük művei még limitáltabb példányszámban jelennek meg, és sokszor csak az ilyen képregényes rendezvényeken elérhetőek. Természetesen nem csak a hazai, hanem a határon túli  szerzők is be tudnak mutatkozni ilyen alkalmakkor, mint például a vajdasági Black Village Comics a 2080 cyberpunk képregényével.

A KÉPREGÉNYEK KIEGÉSZÍTŐIT IS FELLELHETIK A RAJONGÓK

Az ilyen eseményeken az eme kiadványok szakszerű tárolására alkalmas fóliákat, hátlapokat, tárolódobozokat is meg lehet találni, hiszen, mint tudjuk a képregény is érték, amely az idő múlásával kiváló befektetésnek bizonyulhat, így nem mindegy milyen állapotban maradnak fenn az utókornak. Egyeseknél más érdekességek is előfordulhatnak, mint például figurák, szobrok, képregényekhez köthető mozis pohár gyűjtemény, hiszen a merchandising keretében végtelen módon kerülnek felhasználásra a képújságok karakterei.   

A program díjmentesen látogatható. Bővebb infókat IDE kattintva találsz.

A fotót és az információkat köszönjük Mustabasic Damirnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb