GasztroSzegedi Arcok

Szieszta, nápolyi pizzával és olasz sörrel? Lazulj úgy, mint az olaszok a Pivo Bar & Pizzeria teraszán!

Napsütés, gyönyörű lányok, robogók, tűzpiros Alfa, délutáni lazulás és a legfontosabb: pizza, pizza és pizza. Az olasz életérzésnél kevés jobb dolog van a világon, főleg, ha van hozzá egy igazi napoletana pizzád. A műfaj egyik legelhivatottabb képviselője a szegedi Pivo, akik második éve nápolyi pizzériaként is működnek az SZTE TIK szomszédságában. A srácok odáig mentek az autentikus nápolyi pizzák sütögetésében, hogy már a lisztet is kizárólag Olaszországból hozatják, egy friss akciójukkal pedig kimaxolják a dolce vita életérzést.

Szieszta.

Ismerős a kifejezés? Nápolyban, a pizza őshazájában a munkaidő kora reggel kezdődik, viszont a kora délutáni órákban egy nagy, közös pihenőt tartanak az olaszok. Ilyenkor persze előkerül a levegős, foszlós tésztából, zamatos paradicsomszósszal, pármai sonkával és ruccolával sütött pizza, mellé pedig egy pohár gyönyöző, hűsítő sörkülönlegesség.

Ezt az életérzést hivatott Szegedre hozni a Pivo, mint Czeizel Máté ügyvezetőtől megtudtuk, egy csakis áprilisban érvényes akció keretein belül, a szieszta ideje alatt (15:00-18:00)

minden nápolyi pizza mellé egy ajándék pohár Peroni sört adnak.

Az akció csakis akkor érvényes, ha helyben fogyasztasz, egyrészt, mert csapolt sört baromi nehéz normálisan házhoz szállítani (még nem próbáltuk, de nem is szeretnénk), másrészt pedig, a vintage dél-olasz életérzéshez maximálisan hozzátartozik a Restaurant Guru 499 hazai vendéglátóhelyből álló listáján a roppant rangos TOP 10 – be is bekerült Pivo napsütötte tető-terasza, szemben a TIK-kel és a város legszebb lányaival.

Pivo Bar & Pizzeriat a Vitéz utca 26-ban találod, ha arra jársz, a 13 + 1 féle nápolyi pizzájuk valamelyikét mindenféleképp próbáld ki, fenomenálisak! A héten egy videós anyaggal is érkezünk, a főszerepben egy tonna olasz liszttel és a Pivo-életérzéssel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb