Közélet

Kiderült az igazság a Pfizer- és Moderna-vakcinákról

Egy amerikai egészségügyi hatóság kutatása cáfolja azokat a széles körben elterjedt állításokat, miszerint az mRNS-oltások összefüggésbe hozhatók a fiatal sportolók hirtelen szívmegállásával, írta meg az Index.

Nincs bizonyíték arra, hogy az mRNS típusú Covid-vakcinák végzetes szívmegállást vagy más halálos szívproblémát okoznának tizenéveseknél és fiatal felnőtteknél – derül ki a Centers for Disease Control and Prevention csütörtökön közzétett jelentéséből. Mint a lap írta, amióta 2020 végén engedélyezték a Pfizer és a Moderna vakcináit, az Egyesült Államokban oltásellenes csoportok az oltásokat hibáztatják a fiatal sportolók halálos szívproblémáiért.

ÍGY ALAKULT A VIZSGÁLAT

Az Oregoni Egészségügyi Hatóság szakemberei 1300 halotti anyakönyvi kivonatot elemeztek, olyan 16 és 30 év közötti oregoni lakosokét, akik 2021. június 1. és 2022. december 31. között bármilyen szívbetegségben vagy ismeretlen okból haltak meg. Ez idő alatt az államban csaknem 1 millió tinédzser és fiatal felnőtt kapott Covid-oltást. Az elemzésben azokra az emberekre összpontosítottak, akik mRNS típusú Covid-oltást kaptak a Pfizertől vagy a Modernától, és az oltás után 100 napon belül meghaltak.

A MEGADOTT INTERVALLUMBAN HÁROM HALÁLESET FELELT MEG A KRITÉRIUMOKNAK

Az mRNS Covid-vakcinát kapott 40 haláleset közül három következett be ezen az időn belül. A halálesetek közül kettő krónikus alapbetegségnek tulajdonítható. A harmadik halálesetet „meghatározatlan természetes okként” jegyezték fel, a toxikológiai tesztek negatív eredményt adtak alkoholra, kannabiszra, metamfetaminra vagy más tiltott anyagokra.

SEM MEGERŐSÍTENI, SEM CÁFOLNI NEM TUDTÁK

Paul Cieslak, a tanulmány társszerzője nem tudta sem megerősíteni, sem kizárni a Covid elleni oltást, mint a halál okát, és egyik halotti anyakönyvi kivonat sem tulajdonította a haláleseteket az oltásoknak. Az elemzés azt mutatja, hogy a Covid miatt elhunyt emberek többsége nem volt beoltva, ami alátámasztja a vakcinázás fontosságát, valamint hogy az oltások után bekövetkező hirtelen szívhalál kockázata rendkívül alacsony – írta az Index az NBC News nyomán.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb