Kikapcs

Egy picit mégiscsak lesz Halfesztivál életérzés Szegeden

“Alapos mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy az idei évben a szegedi Halfesztivál nem kerül megrendezésre” – közölte a szomorú hírt még a múlt héten a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál a közösségi oldalán. Most azonban kiderült, hogy bár a rakpartra szervezett nagyszabású rendezvény tényleg elmarad, ám mégsem maradunk Halászléfőző-verseny nélkül Szegeden.

Mint megírtuk, Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a Szegedi Halfesztivál főszervezője azt mondta most szerkesztőségünknek, hogy mérlegelték a fesztivál megtartását, és úgy döntöttek, hogy nem éri meg megszervezni.

MÉGIS LESZ EGY PICI HALFESZTIVÁL FEELING SZEGEDEN

Minden évben a Huszár Mátyás rakpart adott otthon a Halfesztiválnak, ám ezzel párhuzamosan a program részeként a Partfürdőn is rotyogtak a bográcsban a finomabbnál-finomabb ételek. Mint ma megtudtuk, rakparton tényleg nem lesz megszervezve a hagyományos Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, viszont a Partfürdőn idén is lesz Halfőző Családi Nap, ami korábban is a fesztivál szerves részét képezte. Az eseményt, ahogy tavaly, úgy idén is a Kolonics Erika vezette Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. szervezi meg. Erika elárulta szerkesztőségünknek, hogy szeptember 7-én, egy napon át ismét a halfőzők mérhetik össze tudásukat, és mindenki saját maga készítheti el bográcsban a finom halászlét. A hírt maga Frank Sándor is megerősítette szerkesztőségünknek, aki elmondta, hogy az eseményen maximum a főzőverseny zsűrizésében fognak szerepet vállalni.

MÁR SZINTE MINDENT AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERVEZ

Érdekes tény egyébként, hogy azzal, hogy Frank Sándorék lemondták a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivált szinte minden nagyobb rendezvény a város szervezése alá került.

  • 23 év után tavaly a Szegedi Hídivásár megrendezését is átvette az önkormányzat cége nem kis botrány közepette,
  • de korábban a Dóm téri Advent is hasonlóan járt,
  • míg a Szegedi Borfesztivál eddig is az ő szervezésük alá tartozott,
  • csakúgy, mint a Bortér,
  • a SZIN,
  • és az Államalapítás Ünnepe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb