Kikapcs

Lehull a lepel egy újabb színészről: nem először lép színre a Dóm téren, ezúttal a Rebeccában szerepel

Újabb szereplőről hullott le a lepel, meg van ki fogja játszani a Rebeccában Frank Crawleyt. A Szegedi Szabadtéri Játékok önálló produkciójában, a Rebeccában. A Manderley-birtok intézője különleges szerepet tölt be a Lévay-Kunze-musicalben, amelyet július 26-tól öt estén át láthat a Dóm tér közönsége Béres Attila rendezésében.

ÚJABB SZÍNPADOK KIVÁLÓSÁGA CSATLAKOZIK A SZÍNÉSZ GÁRDÁHOZ

Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Udvaros Dorottya utána hazai zenés színpadok újabb kiválósága csatlakozik a szabad téren debütáló Rebecca musical csapatához. Bálint Ádám valódi veterán, ha Sylvester Lévay musicaljeiről van szó. Ádám azon kevés színészek egyike, akik a zeneszerző összes darabjának hazai feldolgozásban feltűntek az évek során. Az Elisabeth-ben Ferenc József, a Mozart!-ban Schikaneder, a Marie Antionette-ben Léonard szerepét alakította. Ráadásul a Rebeccával sem ez a Megasztár második szériájából is ismert művész első találkozása: a musical hazai ősbemutatóján az intrikus Jack Favell szerepében láthatta a közönség. 

„Az összes Lévay-darabban játszottam, és az, hogy a Rebeccában térhetek vissza, egy újabb szerepben, és az, hogy Frank szerepét megcsinálhatom, azért is különleges ajándék, mert ha jól tudom, a szerzőnek Frank szólója a kedvence az egész darabból. Az ő szívéhez ez áll a legközelebb, és ezért nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezt a szerepet ki játszhatja el. Azt érzem, hogy engem szeret, legalábbis mindig megdicsért, amikor látott, elégedett volt a munkámmal – remélem, most is az lesz!” – árulta el a színművész.

EGY POZITÍV ALAKOT KELTHET ÉLETRE A SZÍNÉSZ

Bálint Ádám karakterszerepekben mozog a leginkább otthonosan: a Honthy-díjat is ebben a kategóriában nyerte el a 2018/19-es színházi évadban, a Carouselben nyújtott alakításáért. A musicalben korábban megformált szerepével szöges ellentétben ezúttal egyértelműen pozitív alakot kelthet életre. Frank Crawley a morózus Maxim De Winter hűséges embere, igaz barátja, aki egyúttal az új feleségnek is értékes támaszává válik: olykor mintha egyetlen szövetségese lenne a zord Manderley-kastélyban. 

“Az a nyugodt, szeretetteljes bölcsesség, ami Franket jellemzi, és ami az ő dramaturgiai szerepe, hogy biztonságot nyújtó barátot jelentsen a két főszereplő számára, ezt most, negyvenkét évesen tudom jól megcsinálni – hamarabb nem tudtam volna. Nem egy „tejfölszerep”, nem sikerszerep, nem az a jelentősége – de éppen egy olyan színészi feladat, amihez már kicsit érettebbnek kell lenni, és úgy érzem, pont jókor jön.” 

NEM ELŐSZÖR LÉP A DÓM TÉRI SZÍNPADRA

Nemcsak a szerepe iránti lelkesedés miatt várja izgatottan a próbafolyamatot a népszerű színész. Feltűnt már a Dóm téren Ferenc Józsefként az Elisabeth-ben, Schulteis Arnoldként A Csárdáskirálynőben, de korábban a 2005-ben is nagy sikerrel játszott Rómeó és Júlia főszerepében bemutatkozott Dolhai Attila váltótársaként. Tíz éves kihagyás után, de annál nagyobb örömmel lép színre a napfény városában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb