Közélet

Folytatódik a csatározás: az ATV megmutatta a bizonyítékot Magyar Péter állításaival szemben

Mint megírtuk, hétfő este botrány lett abból, hogy Magyar Péter kivonult az ATV Egyenes beszéd című műsorából, miután a műsorvezető, Rónai Egon szembesítette azzal, hogy valóban hányszor keresték meg őt, és hívták a tévébe. Az ATV azóta nyilvánosságra hozta, hogy valójában hány alkalommal keresték Magyar Pétert az utóbbi hetekben. A Tisza Párt alelnöke sem hagyta szó nélkül ezt természetesen.

Tegnap este írtuk meg, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, nemrégiben botrányos jelenetet produkált az ATV legnézettebb műsorában, az Egyenes Beszédben. Az adás kezdetén Rónai Egon, a műsorvezető, ajándékot adott át neki, hogy demonstrálja, hányszor hívták már meg a műsorba, amit Magyar Péter korábban nem fogadott el. Az ajándék átvétele után azonban a helyzet váratlan fordulatot vett. Magyar Péter azonnal számon kérte a vezetőséget, különösen Németh Sándort, a Hit Gyülekezete vezetőjét, aki szerinte irányítja a TV-t.

FELÁLLT, ÉS KIVONULT

Lényegében a csatorna hosszú dokumentumban gyűjtötte össze, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként (amely meghívásokat ő nem fogadott el). Magyar Péter végül egy heves szóváltás után felállt, és kivonult a stúdióból.

KIDERÜL, MI VOLT A MAPPÁBAN

Az adásban nem lehetett látni, mi van a neki átadott dokumentumban, azonban az ATV azóta egy cikkben leírta, mit adtak át Magyar Péternek. A Tisza Párt alelnöke korábban azt mondta, hogy március 28. és május 3. között egyszer sem hívták be az élő adásba. Ehhez képest az ATV közléséből az derült ki, hogy Magyar Péter az elmúlt hónapokban legalább 18 alkalommal keresték, ezen belül pedig az említett időszakon belül is kapott 3 megkeresést. A csatorna szerint a politikust telefonon és SMS-ben egyaránt próbálták elérni (gyakran a sajtósán keresztül), hogy menjen be az Egyenes beszédbe vagy a csatorna Start című műsorába, de a sok megkeresésre nem is kaptak reakciót tőle. Íme a lista!

Meghívás az Egyenes Beszédbe:

 • Első meghívás, sms: Március 1. (Válasz nem jött) 
 • Március 6. újabb sms. (Közben több telefonhívás) 
 • Március 7. újabb SMS Vona–Magyar vita szervezés vállalja, vagy nem? 
 • Március 8. vita sms egyeztetés, mikor lenne jó? 
 • Március 17. SMS újabb meghívás az Egyenes Beszédbe 
 • Március 19. SMS újabb meghívás az Egyenes Beszédbe ezt mondta le, a tüntetés miatt 
 • Március 21. SMS meghívás az Egyenes Beszédbe – elfogadta, de lemondás nélkül tüntetést szervezett 
 • Március 26-án sms-ben rákérdezett Szöllősi Györgyi, hogy akkor jön-e vagy sem, mert bár elvállalta, nem mondta le és nem reagált semmilyen megkeresésre. 
 • Március 27. meghívás előre májusra, az anyák napi tüntetés után 
 • Április 18. Magyar Mártont hívtuk, mert szólt, hogy Ő intézi a sajtóját, innentől vele egyeztetett Szöllősi Györgyi telefonon és sms-ben. Jeleztük, ha Magyar Péter nem tud jönni, akkor az EP-listán szereplő jelölteket is várjuk. 
 • Április 19. újabb sms: jönnek-e az EP-listáról, mert nem kaptunk választ. 
 • Május. 2. sms: Magyar Péter meghívása újra, emlékeztető sms. 
 • Május 9. sms Magyar Péter meghívása 

“Közben többször beszélt Szöllősi Györgyi telefonon Magyar Mártonnal, hogy küldjön bárkit a listáról. Mivel ez nem történt meg, közvetlenül felhívtuk Tarr Zoltánt, a lista 3. helyezettjét. Ő végül bejött Május 8-án” – írta a TV, ahol kiemelték, hogy “az utolsó meghívások Seprenyi Anitának mentek, mert Ő lett a sajtósa, csak telefonon beszélt vele Szöllősi Györgyi. Május 15 után többször is. Március 13-án, Április 8-án volt Szöllősi Györgyinél, május 31-én Rónai Egonnál. Június 7-én újra Szöllősi Györgyinél.”

Magyar Péter meghívása a Startba: 

 • Vogyerák Anikó, a Start főszerkesztője is többször próbálta behívni a műsorba Magyar Pétert. 
 • Május 3-án Magyar Mártont hívta telefonon ez ügyben 
 • Május 21-én szintén Magyar Mártonon keresztül próbálták behívni a műsorba 
 • Május 21-én Seprenyi Anitát is kereste Vogyerák Anikó
 • Május 28-án szintén Seprenyi Anitát kereste a Start szerkesztősége 
 • Május 31-én Ámon Henriette-t is kereste Vogyerák Anikó Magyar Péter szereplésével kapcsolatban. A megkeresésekre nem érkezett sem megerősítő, sem elutasító válasz – írja az ATV.

A Tisza Párt alelnöke hétfő este egy posztban már reagált a történtekre, majd másfél órával később közzétett egy újabb bejegyzést, amelyben azt írta: “Abban hibáztam, hogy elhittem, hogy egy korrekt interjút akarnak készíteni. Többet nem fog előfordulni. Messzire elkerülöm a Fidesz házitelevízióját.”

Ezután – minden további magyarázat nélkül – megosztott „néhány információt” az ATV-ről, annak tulajdonosáról, Németh Sándorról, és ezen a ponton személyeskedésbe ment át a csatorna munkatársaival szemben is, mivel nyilvánosságra hozta a vallási hovatartozásukat is – írja az Index.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb