Mindenmás

Napi pakk: 26 fok, záporok, Karikó Katalin és Ünnepi Könyvhét megnyitó is lesz ma Szegeden

Eseménydús napnak nézünk elébe Szegeden! Ma is előfordulhatnak záporok, és egy picit szeles is lesz mellé az időjárás, de cserébe pénteken már felmelegedés kezdődik! Ma megérkezik Szegedre Karikó Katalin, és hivatalosan is indul az Ünnepi Könyvhét a városban! Jönnek a legfontosabb napindító hírek, egy csokorba szedve, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZENT ANTAL

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Antal, Anett, Anna, Grácia, Netta, Netti, Tóbiás és Toni! Érdekességek:

  • ma van Szent Antal, a gyermekek védőszentjének, háziállatok patrónusának napja!
  • 85 éve született Szentmihályi Antal olimpiai bajnok magyar labdarúgó, kapus, edző,
  • 83 éve Mátrai Zsuzsa táncdalénekesnő,
  • 38 éve pedig Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen amerikai színész ikerpár (Charlie angyalai: Teljes gázzal).
  • Mindezek mellett 10 éve ezen a napon meghalt Grosics Gyula, labdarúgó, edző, „a fekete párduc”, a legendás Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója.

FELHŐS, ZÁPOROS IDŐJÁRÁSUNK LESZ SZEGEDEN

Csütörtökön is még gyakran erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan még kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Többfelé élénk, zivatarok környezetében erős lökések kísérhetik a nyugati-északnyugati szelet. Kora reggel 9-16, napközben 18-26 fok várható a városban.

HIVATALOSAN IS MEGNYÍLIK AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT

Tizenkilenc helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket a 95. Ünnepi Könyvhéten és a 23. Gyermekkönyvnapokon Szegeden. A megnyitót ma tartják a városban.

ISMÉT SZEGEDRE JÖN KARIKÓ KATALIN

A Szegedi Tudományegyetem közel 30 könyves programmal – 13 napon át, 5 helyszínen – kapcsolódik be a 95. Ünnepi Könyvhét és a 23. Gyermekkönyvnapok rendezvénysorozatába – írja az egyetem honlapján, ahol szót ejtenek arról is, hogy Karikó Katalin ismét Szegedre jön. Ma az EUGLOH találkozóján vesz részt, majd dedikálja könyvét (Áttörések – Életem és a tudomány).

SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ BOROVICS TAMÁSSAL

A Napfény Műterem borkóstoló estje ma visszatér, fedélzetén Borovics Tamással. Fogyassz a borkorcsolyákból, és hallgasd végig Borovics Tamás kedvcsináló és hasizom remegtető egyedi előadását a borról!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb