Közélet

Orbán: Manfred Weber régi ellensége Magyarországnak, hozzá képest Ursula von der Leyen csak egy ministráns kislány

Mark Rutte, leendő NATO-főtitkárral folytatott megbeszéléséről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök Berlinből adott interjút, kifejtette, hogy az amerikaiak vezetésével, “Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot”.

A háborúról nem volt népszavazás, de az uniós választási kampány erről szólt, a magyarok kimondták, nem akarnak részt venni a háborúban – jelentette ki.

MAGYARORSZÁG A BÉKE SZIGETE MARAD

A minimális cél az volt, hogy megállapodjak a NATO-főtitkárával, hogy mi ehhez ragaszkodunk. “Magyarország a béke szigete marad” – szerinte ezt sikerült elérni a most távozó és az új NATO-főtitkárral való tárgyalásain. Hozzátette, a háborús nyomás nem a katonai szervezetből, hanem az unióból jön, azt a csatát pedig Brüsszelben kell megharcolni.

WEBER AZÉRT DOLGOZIK, HOGY ÁRTSON MAGYARORSZÁGNAK

“Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke egyetlen céllal dolgozik, hogy ártson Magyarországnak” – vélekedett a kormányfő, aki egy magyarellenes vezetőnek nevezte őt. Szerinte a Néppárt háború- és migrációpárti szervezet, szövetséget kötött a liberálisokkal és a baloldallal egy olyan programban, amely “nem jó Magyarországnak”. Közölte, látványos, hogy miután a Fidesz megnyerte június 9-én az EP-választást, “migrációs bírsággal büntették Magyarországot”.

Orbán keményen bírálta az Európai Néppárt vezetőjét, a nemrég Budapesten Magyar Péterrel találkozó Manfred Webert, és azt mondta róla: Ursula von der Leyen hozzá képest ministránskislány. Később azt mondta Weberről, hogy ő hungarofób – írja a Telex.

NÉMETORSZÁG ÉS A MIGRÁCIÓ

Korábban elképzelhetetlen volt, hogy Németország militarizálódik, de most ezt látja Orbán Viktor, aki beszélt arról is, hogy a keresztény, fehér ember fogy, a muszlim közösség száma pedig nő. Hozzátette, ez nem az a Németország, amelyet példaként állítottak Magyarország elé. “Ez egy színes, megváltozott multikulti ország, ahol százezerszám adják ki a migránsoknak az állampolgárságot” – nyilatkozta Németország migrációs politikájáról.

3-4 EZER ÚJ MUNKAHELY LESZ

Beszélt arról is, hogy csütörtökön találkozott a Mercedes vezérkarával és titoktartási nyilatkozat aláírása után megnézhette a legújabb modelleket. Egy olyan beruházást hoznak létre Magyarországon, ami 3-4000 új munkahelyet teremt. „Mi a világ számára gyártunk” – mondta, szerinte Németország ezért is szövetségese Magyarországnak – írja a 24.hu.

A miniszterelnök jelezte azt is, hogy Olaf Scholz német kancellárral is tárgyal a nap folyamán, és a júliusban kezdődő, féléves magyar EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb