Szegedi Arcok

Emberségből jeles: Mikler Roland licitre bocsátotta mezét, a befolyt összeggel egy ritka betegségben szenvedő fiatal lányt támogatnak

Van egy 15 éves ifjú paksi hölgy, Etessy Anett, aki egy krónikus ritka betegséggel küzd. Kezelése negyed évente több millió forint, ami borzasztó nagy terhet ró a családra. Az ő rehabilitációját támogatja az OTP Bank – Pick Szeged játékosa, Mikler Rolnad, aki a jó ügy érdekében felajánlotta licitre a mezét, a befolyt teljes összeget pedig Anett terápiájára fordítják.

Mint a licit elindítója, Mandász Kriszta írta szerkesztőségünknek, a fiatal lány műtétjére kezdeményeztek egy gyűjtést, amire a sok jószívű adakozónak köszönhetően össze is jött az összeg, ám nem fedezi Anett azt követő rehabilitációjának a költségeit, ami, ha lehet még nagyobb terhet ró a családra anyagilag. Hogy segítsen, Mikler Roland, az OTP Bank – Pick Szeged játékosa licitre ajánlotta a mezét, hogy ezzel is támogassa a fiatal lányt gyógyulásának rögös útján.

GYÓGYÍTHATATLAN, DE TERÁPIÁKKAL KARBANTARTHATÓ

Anett betegségének hivatalosan CMT2C a neve. Ez egy idegrendszeri probléma, ennek része az izmok fogyása, merevsége. Anettről 7 éves korában derült ki, hogy valami nincs rendben vele. Egyensúlyzavara volt, sokszor elesett, öt évig vizsgálták, lúdtappal kezelték, még meg is műtötték, de nem találták az okot. Végül betegségét 12 éves korában diagnosztizálták. Kiderült ez a kór gyógyíthatatlan, de terápiákkal karbantartható, írta a Teol.hu.

Ha szeretnél te is segíteni, hogy Anett egy boldogabb, teljesebb életet élhessen, július 14-ig van lehetőséged licitálni Mikler Roli mezére, ITT. Anettről még többet megtudhatsz az Anett Angyalai oldalon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb