Kikapcs

Szeged Kikapcs: felvonulással startol a Martin György Néptáncfesztivál Szegeden, de nyit a kiszombori kukorica útvesztő, és új kiállítás is nyílik a Reökben

Itt a hétvége! Vagyis majdnem, még egy picit ki kell bírni, viszont hogy meghozzuk a kedved, hoztunk pár tuti programötletet a következő pár napra! Íme néhány:

  • zenés felvonulásával ma elkezdődik a Martin György Néptáncfesztivál,
  • nyit a kiszombori kukorica útvesztő,
  • utcabál lesz a Stefánián,
  • Németországban Eb-döntőt szerveznek, Szegeden szurkolást,
  • és új kiállítás is nyílik a REÖK-ben!

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb eseményeit, itt a Szeged365 Kikapcs!

INDUL A NÉPTÁNCFESZTIVÁL SZEGEDEN

Pénteken délután a résztvevő együttesek zenés felvonulásával elkezdődik a Martin György Néptáncfesztivál Szegeden. dén nyolc együttes csoportjai mutatkoznak be a fesztiválon. Délután 18 órától a résztvevők népviseletben, zenés kísérettel a Széchenyi térről a Kárász utcán keresztül a Dugonics térre vonulnak, ahol a fesztiválmegnyitón ízelítőt adnak műsoraikból. Másnap este a Kisszínházban az együttesek zsűri és közönség előtt mutatkoznak be. Emellett a fiatal táncosok szakmai programokon vehetnek részt: rendeznek táncbemutatókat, a zsűri részletes szakmai értékelést nyújt a produkciókról, a fesztivál hagyományaihoz híven pedig a napi programokat hajnalig tartó táncház zárja.

NYIT A KISZOMBORI KUKORICA ÚTVESZTŐ

Szombattól egészen augusztus 20-ig várja az érdeklődőket a kiszombori kukorica-labirintus. A fesztivált szervező Endrész Erzsébet szerint mindig valamilyen tematika szerint vágják bele a kukoricásba az útvesztőt, most pedig az idén elhunyt két honismeretisre, Bajnóczi Jánosra és Balázs Zoltánra is megemlékeznek a labirintus mintájában. Az elnök hozzátette: idén 100 évesek Kiszombor harangjai, amelyek most értük is szólnak.

BULI A STEFÁNIÁN

Megérkezett a nyár Szegedre, és ezt mi mással ünnepelhetnénk, mint egy bitang nagy utcabállal a Stefánián? Július 13-án, szombaton a Hungi Fröccsterasz nyitója vár rád, ahol az AV Acoustic LIVE és DJ Matesz zenélnek, három kitűnő borászat – Gedeon Birtok, Kvassay Borászat, Nyakas Pince – borai kíséretében. Az esemény ingyenes!

EB DÖNTŐ NÉMETORSZÁGBAN, SZURKOLÁS SZEGEDEN!

Elérkeztünk az Európa-bajnokság utolsó meccséhez. Most vasárnap este 21 órakor Spanyolország és Anglia néz egymással farkasszemet. Számos szegedi helyszínen szurkolhatunk, hiszen készülnek:

  • EB döntő óriáskivetítőn lesz megtekinthető a Hungi teraszán is, így utcaszélességben élvezhetjük a mérkőzést,
  • a Lapos Beach-en is vár a hatalmas LED-fal,
  • de, a Gardenben is készülnek,
  • a Bistorantban külön EB tálakat is készítenek a meccsek mellé, sőt, az elképesztő mezeket is nézegetheted,
  • sőt, a Hágiban is hangolódnak, óriási kivetítőkkel és a szuper sörválasztékkal készülnek!

ÚJ KIÁLLÍTÁS A REÖK-BEN

BOLDI Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész állít ki közösen a szegedi REÖK-ben. Együttműködésük nyomán különleges, a két ágazatot kölcsönhatásba hozó tárlat nyílik Rezonancia címen, amelyet július 13-ától tekinthet meg a közönség.

MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS ÉS AJÁNDÉK TÁRLATVEZETÉSEK

Kitört a vakáció a Móra Ferenc Múzeumban is. Az intézmény tájékoztatása szerint július 6-tól indul a nyári hosszabbított nyitva tartás és jönnek az ajándék Munkácsy-tárlatvezetések is. Így a szombati napokon 20 óráig tartanak nyitva, ajándék tárlatvezetéseket pedig heti két alkalommal szerveznek majd.

OLASZ ZENEKAR JÖN SZEGEDRE

A szegedi rock/metalrajongók örülhetnek, mert az olasz Dead Like Juliet most pénteken, azaz július 12-én a napfény városában lép fel, a Café Radnótiban, két helyi formáció társaságában: a tavaly visszatért The Beast Within (akik kislemezükkel fel is kerültek az egyik legrangosabb hazai underground rockzenei magazin, a NuSkull toplistájára) és egy friss trió, a helikel fog melegíteni nekik. Ritkán fordulnak meg vidéken nemzetközileg is elismert külföldi zenekarok, de most erre is sor kerül.

ÉJSZAKAI PARTIKBÓL SEM LESZ HIÁNY

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken Tropical Night partit tartanak a Hungiban,
  • szombaton pedig, mint fentebb is írtuk, az AV Acoustic LIVE és DJ Matesz zenélnek.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

GARFIELD A BELVÁROSI MOZIBAN

Garfield, Ő a világ leghíresebb macskája, és talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy. Mégis úgy alakul, hogy ő és hű társa, a macska legjobb barátja, Ubul kénytelenek kalandos vándorútra indulni. Igen, és ez egy olyan kaland lesz, ahol néha gyalogolni, esetleg futni kell, ráadásul nem készíti egy gondos gazda naponta négyszer-ötször a tálba a következő kiadós étkezést.

BAD BOYS – MINDENT VAGY TÖBBET A CINEMA CITYBEN

Jerry Bruckheimer producer legendás akcióvígjátékok sorát készítette (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon és még sok mást), de a legnagyobb találmánya valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával kitalált Bad Boys, ami az elképesztően látványos, őrült akcióival és még őrültebb poénjaival írta bele magát a filmtörténetbe. Hosszú várakozás után újra megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb