Közélet

Napi összefoglaló: Szegeden is tesztelik az online időpontfoglaló rendszert, pénteken nem fogad betegeket az SZTE I. sz. Szakorvosi Rendelője

Letudtuk a szerdát, nem volt ez a nap sem eseménytelen. Mutatjuk is a nap legfontosabb híreit! Majdnem 3 ezer új fertőzött lett szerdára, a megyénkben viszont csökkent a tendencia: 86 új esetet regisztráltak. Az Operatív Törzstől megtudtuk, hogy Szegeden is tesztelik az új online, az oltásokra vonatkozó időpontkérő rendszert, úgy hogy jöttek az SMS-ek ma. Szlávik János óvatosságra intett mindenkit, szerinte, egyelőre nem lehete megnyitni a mozikat és a színházakat. Arra is fény derült ma, hogy Moderna-szállítmány érkezett Szegedre és azt is közölte az SZTE, hogy a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Szakorvosi Rendelője nem fogad betegeket pénteken. Végezetül pedig hoztunk egy igazi Szeged365 kisokost is, amelyben megtalálod a terasznyitás részleteit, és a pontos szabályait a hétvégére.

NAPI COVID-ADATOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 2527 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 757 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 86 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 787 főre emelkedett.

SZEGEDEN IS TESZTELIK AZ OLTÁSI IDŐPONTFOGLALÓ RENDSZERT

Hetvenezer ember, akik a négy orvosi egyetemi városban, Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Budapesten vagy környékén laknak, ma SMS-t kapnak, és csütörtök délután négy óráig kell megnézniük azt a honlapot, amelyen regisztrálhatnak oltási időpontért jövő héten hétfőre, keddre és szerdára – mondta György István, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. 

SZLÁVIK NEM NYITNÁ MEG A MOZIKAT ÉS A SZÍNHÁZAKAT

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa szerint beltéren egy szuperfertőző akár száz másik embert is meg tud fertőzni, ráadásul néhány napos kedvező számokra nem lehet alapozni. Szlávik János a színházak, mozik nyitásával óvatos lenne, mert beltéren nagyon tud terjedni a vírus.

MODERNA-OLTÓANYAG SZÁLLÍTMÁNY JÖTT SZEGEDRE

Szerdán délelőtt futott be a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalba a legújabb Moderna szállítmány. A Kormányhivatal Facebook oldalán azt írja, hogy nem sokáig maradt a rakomány a landolás helyszínén, ugyanis rögtön tovább is vitték az oltóhelyekre.

PÉNTEKEN NEM FOGAD BETEGEKET A SZEGEDI I. SZ. SZAKORVOSI RENDELŐ

Jelentős-volumenű védőoltás beadás miatt 2021. április 23-án, pénteken a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Szakorvosi Rendelője nem fogad betegeket. Emiatt az ott működő elektív és sürgősségi ellátásokat a Szegedi Tudományegyetem átszervezte.

SZEGEDI KISOKOS A NYITÁSRA

Az oltottak száma hamarosan eléri a 3,5 milliót, ami a terasszal, kerthelyiséggel rendelkező vendéglátósok számára azt jelenti, hogy hamarosan megnyithatják kapuikat a vendégek előtt. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pedig összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a nyitás részleteiről, és a pontos szabályokról. Mutatjuk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb