Mindenmás

Napi pakk: sok-sok napsütés, forgalmirend-változás és az Állatok Világnapja vár ma rád Szegeden

A hétvégi lendületet fokozva robbant be a hétfő Szegedre. Ennek apropóján az időjárás sem hagy minket cserben: marad a napos, kellemes, csapadékmentes idő Szegeden. A szép időben való gyönyörködés mellett ne felejtsd el megszeretgetni kiskedvenced, hiszen ma az Állatok Világnapja. Vidd ágyba a reggelit, mi pedig már mutatjuk is, mi mindent tartogat számodra a hét első napja Szegeden!

Tökéletes alvás, kirobbanó energia a reggelekhez! Az előző két tényező és a Szeged365 napi pakk támogatója a szegediek álommanója, a Matrackuckó!

MAI NÉVNAPOSOK

Ferenc, Ajtonka, Ámon, Aranka, Arany, Arina, Aurélia, Auróra, Bodor, Damarisz, Edvin, Edvina, Fodor, Frank, Fremont, Golda, Goldi, Goldina, Gyémánt, Hajnal, Hajnalka, Larcia, Lartia, Latinka, Zóra, Zorinka, Zorka.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Szeretgesd meg Buksit, mert ma van az állatok világnapja! Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik világszerte az állatok napját. Magyarországon ez alkalomból felvonulásokat rendeznek állattartók és állataik.
  • 98 éve született Charlton Heston, Oscar-díjas színész (Ben Hur, A majmok bolygója).
  • 96 éve megszületett Kállai Ferenc, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a nemzet Színésze (A tanú).
  • Ma 75 éve Susan Sarandon, Oscar díjas amerikai színésznő.
  • 51 éve, 27 éves korában meghalt Janis Joplin, fehér bőrű blues-énekesnő (Mercedes Benz).
  • 42 éve látta meg a napvilágot Rachael Leigh Cook amerikai színésznő.
  • 11 éve volt a Vörösiszap katasztrófa. Magyarország eddigi legnagyobb, ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófája Átszakadt a Mal Zrt. Ajka melletti X-es tározója és több mint egymillió köbméter vörösiszap és erősen lúgos víz elegye öntötte el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt.

OKTÓBERI NAPSÜTÉS SZEGEDEN

A hétvégi szép idő után a hétfő sem okoz majd csalódást. Sok-sok napsütésre, kevés felhőre és csapadékmentes, száraz időre készülhetünk Szegeden. Hajnalban 10-11 fokot mérhetünk, majd napközben 21-27 fok várható.

BEFEJEZTÉK AZ ASZFALTOZÁST A HÍD UTCÁN, VÁLTOZOTT A FORGALMI REND

Október 2-án (szombaton) befejezte a kivitelező a Híd utca burkolatának végleges aszfaltozását, tehát újra járható mind a négy forgalmi sáv. Viszont, van még mire figyelni: a Széchenyi tér–Híd utca–Kelemen László utca kereszteződésében lévő forgalomirányító lámpa a végleges forgalmi rendnek megfelelően működik. A Széchenyi tér sarkán, a nagyposta előtt továbbra sem lehet balra kikanyarodni a Híd utcára. Az Újszegedről érkező autósok a Híd utcából ismét balra fordulhatnak a Deák Ferenc utca felé vagy tovább haladhatnak egyenesen a Széchenyi tér felé.

CUKI PROGRAMOKKAL KÉSZÜL A SZEGEDI VADASPARK

Bár a fő attrakciót a hétvégére programozta a Szegedi Vadaspar, de azért hétfőn is készülnek az Állatok Világnapja alkalmából, méghozzá az óvodai és iskolai csoportok számára. Lesz kreatív asztal színezőkkel, feladványokkal és minden más, ami állatvédelem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb