Közélet

Szétverte az eső a szegedi professzorok zászlós menetét, közben elindult az SZTE tanévnyitója

Hagyomány a szegedi egyetemen, hogy a tanévnyitó napján a dísztalárba öltözött professzorok, egyetemi vezetők zászlós menete indul a felsőoktatási intézmény központi épületétől, az útvonal tradicionálisan a Dugonics tér 13. szám alatti SZTE Rektori Hivataltól vezet a Petőfi Sándor sugárúton keresztül a tanévnyitó ünnepség helyszínére, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központhoz, ahol a finálét egy professzori csoportkép, majd a Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülés jelenti. Az utóbbi délelőtt 10:00-kor el is kezdődött az SZTE TIK Kongresszusi termében, azonban a pocsék idő miatt a felvonulás az idén elmaradt.

Az egyik olvasónk elcsípett egy kisebb vonuló csoportot, pont a behirdetett 08:40-es időpontban, pont a szóban forgó útvonalon, de egyetemi információink szerint ők nem a professzorok voltak, főleg nem talárban és főleg nem zászlóval. A szakadó esőben rögzített videó (amiért hálás köszi Gabónak) elég hosszú lett, úgyhogy timelapse-et varázsoltunk belőle:

@szeged365

Szeged365 timelapse: taláros-zászlós vonulás helyett néhány esernyős arc ment csak az SZTE tanévnyitóra (olvasói cucc, köszi, Gabó)

♬ original sound – Szeged365 –

 

A Szegedi Tudományegyetem Tanévnyitó Ünnepi Szenátusülésén

  • Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora;
  • Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter;
  • és Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke mond beszédet,

a fontosabb gondolatokkal szöveges cikkel jövünk, az eskütételről pedig Szeged365 live-ban érkezünk majd a helyszínről.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Study Medicine in Nigeria
'Fel a tetejéhez' gomb