Öt éve, ’18. nyarán tárta ki kapuit Magyar Ede emblematikus épületében a REÖK Kézműves Cukrászda, azóta nem telt el úgy Húsvét, hogy ne készültek volna rá különleges, az ünnepre komponált kínálattal. A hagyományt 2023 tavaszán is folytatták, a tradicionális kalács mellé extravagáns, pisztáciás fatörzs, rizses csoki alapú torta, újragondolt minyon és a tavaly karácsonykor országos hírnévre szert tett mákos bejgli is bekerült a limitált szériába.
Kedd reggel (szürreális) szállingózó hóesésben ugrottunk el letesztelni a kínálatot, amelynek koncepciójáról
- Novák Ádám
- és Domonkos Noémi cukrászmesterek,
- nomeg Baranyi Loretta üzletvezető meséltek.
Mint mesélték, a kalácsrendelés úgy fest, az idén rekordot fog dönteni, de újra hatalmas kedvenc a mákos bejgli, olyannyira, hogy a napokban valaki GLS futárral (?!) rendelt belőle egyet a fővárosba, de olyan is volt, aki csakis azért jött Szegedig a Balaton déli csücskéből, hogy megkóstolja a tavaly a Magyar Cukrász Ipartestület által az Év Mákos Bejglijének választott finomságot.
Íme a videós sütiteszt, amelyben Kisházi Sanyi kollégánk felfalta a dekorációs célból bekészített minyont, mire bekapcsoltuk volna a kamerát:
A REÖK és DELIMO Cukrászdákban fellelhető húsvéti kalácsokat, tortákat és a legendás bejglit az alábbi számokon tudod előrendelni:
- REÖK: 06 30 668 8059
- DELIMO: 06 30 875 3585
A REÖK Cukrászda egyébként a húsvéti hosszú hétvégén is nyitva lesz, változatlan rendben (a Delimo az ÁRKÁD Szeged többi üzletével együtt pénteken, vasárnap és hétfőn zárva tart).