Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma a megyében, Szegeden is lesznek iskolaőrök és folytatódik a szúnyogok elleni harc

Az elmúlt 24 órában eggyel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében. Szeptembertől néhány szegedi szakképzési centrumban is találkozhatunk majd iskolaőrökkel és folytatódik a szúnyogok elleni harc a Napfény Városában.

EGGYEL NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

Mindössze 5 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, azonban ebből egy személy Csongrád-Csanád megyei. Ezzel 4263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma (aktív: 541), nincs újabb elhunyt, az eddigi áldozatok száma 595 fő, 3126-an pedig már meggyógyultak. Mutatjuk a friss, szerda reggeli számokat.

A SZEGEDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUMOKBAN IS LESZ ISKOLAŐRSÉG

Közel 500 magyar állami fenntartású oktatási intézményben kezdik meg a munkát ősszel az iskolaőrök, ebből 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény, ez utóbbi között akad néhány szegedi is. A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte szerdán.

FOLYTATÓDIK A HARC A SZÚNYOG ELLEN A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Videón mutatja be a Szeged környéki szúnyogirtást a Légiközlekedési Kulturális Központ, a Youtube-ra feltöltött légi harcot már több, mint 32.000 felhasználó tekintette meg. A produkció aktualitása fájóbb, mint valaha: az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt Szegeden valóságos szúnyoginvázió alakult ki. A szituációt rontja, hogy a Tiszán és mellékfolyóin levonult kisebb árhullám következtében további szúnyogkeltető helyek keletkeztek, ahol a szúnyog-tojások milliói virítanak.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hivatalos közösségi oldalán adta hírül, hogy július 15-én és 16-án szúnyogirtás lesz a Napfény Városában.

HATÁLYBA LÉPTEK A BEUTAZÁSI KORLÁTOZÁSOK

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások. Az országokat három kategóriába sorolták, legfertőzöttebb területekről külföldi állampolgár nem léphet Magyarország területére.

60 MILLIÁRD FORINT A JÁRVÁNYÜGYI VÉDEKEZÉSRE

Hatvanmilliárd forintnyi forráshoz jut Magyarország a járvány elleni védekezéshez – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló megállapodást az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB).

MÜLLER CECÍLIA, HA KELL FELÜLVIZSGÁLJA A KÜLÖNBÖZŐ SZÍNNEL JELÖLT ORSZÁGOK JÁRVÁNYÜGYI HELYZETÉNEK BESOROLÁSÁT

Müller Cecília, ha kell, felülvizsgálja a különböző színnel jelölt országok járványügyi helyzetének besorolását. Minek után életbe léptek szerdán a beutazással kapcsolatos korlátozó intézkedések, az országos tisztifőorvos folyamatosan figyelemmel kíséri a történéseket és, ha kell a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott előírásokat felülvizsgálja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán.

MAGYAR TULAJDONBA KERÜLHETNEK A HAZAI TESCO-K

Ahogyan, arról kedden beszámoltunk, kivonulhat a Tesco Kelet-Közép Európából, így bezárhatnak a szegedi Tesco-k is. A Lebensmittel Zeitung híréből mindemellett az is kiderült, hogy az üzletlánc kijelölt új vezérigazgatója, Ken Murphy tekinti majd át a brit vállalat megmaradt kelet-közép-európai – cseh, magyar és szlovák – leányvállalatainak tevékenységét, és értékeli további működésük lehetőségét.

ÚJÍTÁSOK MÓRAHALMON: BEVEZETIK A VÁROSKÁRTYÁT ÉS INGYENES WIFI PONTOKAT ALAKÍTANAK A VÁROSBAN

A turisztikai szezonra két újítással is készült Mórahalom. Bevezetik a városkártyát és ingyenes wifi-pontokat alakítanak ki a Szegedhez közeli településen.

MŰANYAG HULLADÉKBÓL KÉSZÜLT CSÓNAKOT TETTEK A TISZÁRA MÁRTÉLYON

Tiszából összegyűjtött, műanyag hulladékból készült ladikot tettek vízre szerdán Mártélyon, a prototípust Szabó László helybéli asztalosmester készítette, adta hírül Dóra Szilvia, a PET Kupa kommunikációs vezetője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb