Közélet

Két betörő járta Szegedet az elmúlt napokban

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatta azt a két férfit, akik 2020. március 29. és április 1. napja közötti időszakban többek között egy bezárt iskolába is megkíséreltek betörni.

A járási ügyészség indítványa szerint a többszörösen büntetett előéletű, visszaesőként elkövető gyanúsítottak az elmúlt héten Szegeden 2 magánszemély lakásába lopóztak be. Egy alkalommal éjjel, egyszer pedig a kora délutáni órákban használták ki a sértettek figyelmetlenségét és lopták el pénztárcáikat a bennük levő okiratokkal és bankkártyákkal együtt. Ezt követően több boltban cigarettát és energiaitalt kíséreltek meg vásárolni a lopott bankkártyákkal, volt ahol sikerrel is jártak, de előfordult, hogy a terminál elutasította a tranzakciót.

A betörők a valóságban nem olyan jópofák, mint a Joe Pesci + Daniel Stern páros…

Március 29-én az egyik belvárosi szegedi iskolába kíséreltek meg betörni úgy, hogy a kerítésen átmászva a karbantartó épület ablakát egy betondarabbal betörték, majd az iskola épületében értéktárgyak után kutattak. A beépített riasztórendszer aktiválódása azonban a cselekmény befejezését megakadályozta, az összekészített konyhai szagelszívókat hátrahagyva a helyszínről elmenekültek.

Üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés és egyikük esetében a szökés veszélye kapcsán tett indítványt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb