Kikapcs

Mégsem maradunk szabadtéri vetítés nélkül: 2021-ben a Partfürdő ad otthont a szegedi mozipikniknek

Mégsem maradunk szabadtéri vetítés nélkül: 2021-ben az Újszegedi Partfürdő ad majd otthont a szabadtéren vetített filmeknek, mondta el portálunknak Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac igazgatója. A SZETÁV, a Belvárosi Mozi és a Mondolo Egyesület által szervezett Külvárosi Mozipiknik című sorozat óriási sikerrel dübörgött egész nyáron, viszont pár napig úgy volt, game over lesz a sorsa.

A Fűtőmű utcában és az annak környékén élők ugyanis a szabadtéri vetítés kapcsán nemrégiben panaszt tettek a városrész önkormányzati képviselőjénél. A lakókat a zaj és a szemét zavarta leginkább, ami elmondásuk szerint a filmvetítés után keletkezett a környéken. Ménesi Imre ezt követően önkormányzati képviselő fákat ültetett a Rókus I. számú fűtőművének oldalára festett retro óriástévé elé, gyakorlatilag lehetetlenné téve a jövő nyári szabadtéri filmvetítést. A (Covid-mentes időkben) Szegedi Borfesztivált és a Szegedi Karácsonyi Heteket szervező és a Mars Téri Piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. a projekt megmentésére sietett, új helyet biztosítva a filmeknek.

„A Belvárosi Mozi és az IH Rendezvényközpont közreműködésével már idén is volt rá példa, hogy a Szegedi Partfürdő adott otthont a vetítésnek, ezért nem volt kérdés, hogy 2021-ben is folytatni kell a sorozatot, a vetítéseket a Tisza-partra átköltöztetve. Azt gondolom, a Partfürdő egyébként is minden szempontból sokkal ideálisabb hely a piknikre. Az érdeklődők sokkal komfortosabban tudják majd magukat ott érezni, egyrészt azért, mert lesz lehetőségük a mosdóhasználatra, másrészt pedig különböző büfék kialakítására is lehetőségünk nyílik, ahol üdítőket és rágcsálnivalókat szerezhetnek majd be a kilátogatók ” – összegezte gondolatait Rácz Attila.

Az igazgató kiemelte, hogy véleménye szerint semmiképp sem szabad a szegediektől elvenni egy olyan programsorozatot, amely még a koronavírus-járvány idején is képes volt őket összehozni és egy kicsit kikapcsolni a mindennapokból. Elmondása szerint egy fajta reneszánszát éljük ezzel a piknikezésnek és a filmezésnek is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb