Kikapcs

Karanténfilmekkel durrant a 2021-es, szegedi Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Szeptember végére tervezik a 2021-es, immáron ötödik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált – tudtuk meg a szervező Szegedi Rendezvény és Médiaközpont ügyvezető igazgatójától, Jávorszky Ivántól. Az idei esemény nagy durranása stílszerűen egy újdonság, a karanténfilmek kategóriája lesz.

SZEGEDI RENDEZVÉNYSZERVEZŐK VS COVID-19: MÁJUS HELYETT ISMÉT SZEPTEMBER A ZSIGMOND VILMOS FILMFESZTIVÁL DÁTUMA

Az előző évek tavaszi hagyományaival ellentétesen már a 2020-as rendezvény is szeptemberben várta a filmek szerelmeseit, természetesen a Belvárosi Moziban. Az ok ugyanaz volt, mint az idén: Covid-19.

Mint Jávorszky Ivántól megtudtuk, az idén is azzal számolnak, hogy őszre enyhül annyira a helyzet, hogy megtartható legyen a rangos filmszemle, az idei dátum 2021. szeptember 21 – 25.

JÖN A KARANTÉNFILM KATEGÓRIA

A nemzetközi pályázati kiírást február elején jelentetik meg a jelentkezési lapokkal együtt, az idei Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál újdonsága egy új kategória, a karanténfilm lesz.

TAVALY A JÁRVÁNYHELYZETBEN IS REKORDOT DÖNTÖTT A FESZTIVÁL

Az Oscar-díjas szegedi operatőr emléke előtt tisztelgő esemény tavaly a járvány ellenére is rekordokat döntött, míg az első évben 300 nevezés futott be, addig 2020-ban már több, mint 500 film érkezett be a rangos szakmai mustrára. A tavaly őszi járványhelyzet miatt a külföldi filmek alkotói személyesen nem tudtak részt venni az eseményen, akárcsak Prof. Karl Bardosh, Zsigmond Vilmos egykori kollégája, barátja, a rendezvény egyik zsűritagja sem. A New York Egyetem film – és televíziós tanszékén oktató ikont Zoom-on csíptük el egy interjúra a legutóbbi fesztivál fináléjában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb