Közélet

Csütörtöki összefoglaló: enyhítik a korlátozásokat vidéken, 97 fertőzött a megyében, kórházparancsnokok az idősotthonok élén

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy enyhítik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében hozott, korábbi kijárási korlátozásokat a vidéken, eggyel nőtt a fertőzöttek száma a megyében és kórházparancsnokok kerülnek a 200 fő feletti idősotthonok élére. Koronavírus napi összefoglaló.

Koronavírus: 2775 fertőzött országosan, 97 Csongrád megyében

2775 főre nőtt a koronavírusos esetek és 312-re a fenti betegség következtében elhunytak száma. Mindegyikük időse ember, krónikus alapbetegségekkel küzdöttek. 1 fővel nőtt hivatalosan a Csongrád megyei fertőzöttek száma.

A 200 fő feletti idősotthonokra is kiterjed a kórházparancsnokok hatásköre

A Kormány elrendelte, hogy a kórházparancsnokok hatásköre ezentúl nem csak a kórházakra, hanem a legalább 200 férőhelyes idősotthonokra is kiterjed. A kórházparancsnokok, ahogy a kórházakban, úgy az idősotthonokban sem hozhatnak döntést ápolási, gondozási és orvos szakmai kérdésekben – az erről szóló kormányrendelet ma jelent meg a Magyar Közlönyben.

Gulyás Gergely: hétfőn nyithatnak a teraszok, fennmarad a 9-12 idősáv, augusztus 15-től lehetnek fesztiválok

Enyhítések jöhetnek Szegeden is, több üzlet, kávézók, éttermek teraszai, kerthelyiségei kinyithatnak, és korlátozás mentesen nyitva maradhatnak. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt csütörtökön a kormányinfón.

Botka László fenntartja a múlt hétvégén elrendelt kijárási korlátozásokra vonatkozó szabályokat

Botka László, Szeged polgármestere az előttünk álló hétvégén is fenntartja az elmúlt hetekben elrendelt, kijárási korlátozásokra vonatkozó szigorítást.

Lépésről-lépésre, szigorú szabályok mentén indul újra az élet az országban

Megkezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakasza Magyarországon. Ennek tudatában a magyar kormány lépésről-lépésre enyhít a világjárvány terjedésének megfékezése érdekében hozott korlátozásokon. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzottakat röviden alább közöljük:

Elsők között helyeztek el az országban levegőfertőtlenítőket a szegedi klinikákon

A Szegedi Tudományegyetem betegellátó egységeiben helyeztek el először az országban levegőfertőtlenítő készülékeket. Mint azt a Szeged365 megtudta, a kihelyezés célja az egészségügyi dolgozók egészségének védelme a koronavírus-járvánnyal szemben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb