- Hirdetés -
Közélet

Hétfői összefoglaló: újabb 8 áldozat, szájmaszk a Volánbuszokon, tovább tesztel az SZTE

Újabb nyolc áldozatot követelt az új koronavírus az elmúlt 24 órában, egyel nőtt a fertőzöttek száma a megyében, a Volánbuszokon továbbra is csak szájmaszkban lehet közlekedni Szegeden és tovább tesztel az SZTE. Koronavírus napi összefoglaló.


- Hirdetés -

NYOLC ÁLDOZATA VAN AZ ELMÚLT 24 ÓRÁNAK


- Hirdetés -

21 új fertőzöttet regisztráltak országosan, egyetlen főt Csongrád megyében, ezzel 3284-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg, ezzel már 421 hazai áldozatnál tart a járvány. Megérkeztek a legfrissebb adatok koronavírus-ügyben.

SZEGEDEN IS VISELNI KELL A MASZKOT A VOLÁNBUSZOKON

Hétfőtől kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járművein, és az első ajtón kell felszállni azokra a járatokra, amelyek nem érintik Pest megyét és Budapestet, de Szegedet igen.

SIKERÜLT MAGYARORSZÁGON ELLAPOSÍTANI A JÁRVÁNYT

Sikeresnek bizonyultak az új koronavírus terjedésének megfékezés érdekében hozott intézkedések, alacsonyan tudták tartani a fertőzöttek számát – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. A megyében azonban ismét egyel nőtt a fertőzöttek száma.

TOVÁBB TESZTEL AZ SZTE

Az elkövetkezendő három napban, azaz május 12-én, 13-án és 14-én a II. sz. Rendelőintézetben tesztel az SZTE. A tesztelésre 12:00 és 18:00 óra között kerül sor, a Vasas Szent Péter u. 1-3. szám alatt. A mintavételre azokat várják, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre.

SZEGEDEN ÚJRA IGÉNY VAN AZ ÓVODÁK NYITVATARTÁSÁRA

Szegeden is megnőtt az óvodák iránti igény. A koronavírus-terjedésének megfékezése érdekében hozott kijárási korlátozások enyhítésének köszönhetően Szegeden is, csak úgy, mint több megyei és vidéki városban a szülők kérésére újabb intézményeket nyitnak meg és további csoportokat indítanak.


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb