Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: Gregor Bernadett ismeri Szeged minden zegzugát

 A szegedi származású Gregor Bernadettet, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnőt a Szegedi Szabadtéri Játékokon eltöltött idő mind a mai napig meghatározza. És bár régóta nem a Napfény Városának lakosa, ez a hely mindig is az otthona marad a számára.

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!

Sz365: Mitől vált a Napfény Városa elengedhetetlenné?

GB.: Szeged nagyon sok mindent hozzáadott az életemhez, amitől elengedhetetlenné vált. Szerencsésnek érzem magam, hogy a Napfény Városában nőttem fel. És bár az ember nem választhatja meg azt, hogy hová születik, én mégis nagyon hálás vagyok a Jó Istennek és a szüleimnek azért, hogy Szegedre születhettem és ott nevelkedhettem.

Sz365: Milyen jelentőséggel bír számodra Szeged?

GB.: Szeged jelenti számomra az igazi otthont. A biztonságot, a kuckót. A nyugalmat. És annak ellenére, hogy már nagyon régóta nem ott élek, minden egyes rákanyarodás az M5-ös autópályára azt az érzést kelti bennem, hogy: hamarosan hazaérek.

Fotó: Szabó Dávid

Sz365: Mit adott neked a város?

GB.: Azzal, hogy ismerem minden apró, kis zegzugát egy fajta biztonságot. A vidéki élet sokkal több mindent ad hozzá az ember életéhez, mint a nagy, rohanó városokban való lét. Szeged egy fajta izoláltságra ad okot, mindeközben pedig ugyanannyira sokszínű is és éppen ettől válik különlegessé. Tagadhatatlan, hogy a színészi pályafutásom ideje alatt többször is eszembe jutott, hogy mi lett volna, ha nem a fővárosban, hanem Szegeden lesz belőlem színésznő.

Fotó: magyarnemzet.hu

Sz365: Ha meg kellene fogalmazni, hogy melyek a legkedvesebb, Szegedhez köthető emlékeid, akkor mit mondanál?

GB.: A Szegedi Szabadtéri Játékokon való részvétel nagyon meghatározta az éltem és a pályafutásom, nagyon sajnálom, hogy az idei évben elmarad. Ezen kívül pedig, ami most először eszembe jutott az nem más, mint, hogy milyen örömmel vittem le a spánielemet a Tisza-partra sétálni.

Sz365: És végül, mit üzennél a szegedieknek ebben a rendkívüli helyzetben?

GB.: Azt, hogy tartsanak ki, hamarosan vége.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb