Szegedi Arcok

Költöztetés, szállítás, Nagy Tamás a megoldás – tíz éves Szeged legnépszerűbb költöztető és áruszállító vállalata

„Költöztetés, szállítás, Nagy Tamás a megoldás” – így hangzik annak a szegedi költöztető és áruszállító cégnek a mottója, amely közel tíz éve az egyik legkedveltebb és legkeresettebb vállalkozók között tartható számon, immár nem csak a Napfény Városában, hanem az egész ország területén. Nagy Tamás, egyéni vállalkozó vallja: a titok a pontosságban és a közvetlenségben rejlik.

A szegedi költöztető és áruszállító cég tulajdonosa amellett, hogy egyetemistákat foglalkoztat, legfőbb tevékenysége mellett számtalan jótékonysági akcióban is részt vesz, mellette pedig ott és akkor segít a szegedieknek, ahol és amikor csak tud.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy egyéni vállalkozó leszel?

Tíz évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy egyéni vállalkozó leszek és a tevékenységem a költöztetésre és az áruszállításra orientálódik majd. Minek után elvégeztem az ehhez szükséges képzéseket és a már meglévő főállásom mellett saját vállalkozásba kezdtem. Rövid időn belül azonban úgy döntöttem, egyedül is kipróbálom magam a piacon, ami akkor még messze nem volt ennyire zsúfolt, mint most. Ahhoz viszont, hogy én mindezt főállásban tudjam űzni, el kellett, hogy múljon egy 6-8 év. A kemény munka viszont meghozta gyümölcsét, minek köszönhetően kijelenthetem: stabil lábakon állok, sőt ma már másoknak is munkát biztosítok. Jelenleg egyetemista, alkalmi munkavállalóim vannak, akik korban, stílusban és fizikumban is megfelelnek ahhoz a munkához, amit ezen tevékenységen belül nap, mint nap el kell végezni. A csapat alapjáraton hat állandó tagból tevődik össze, velem együtt.

Fotó: Szabó Dávid

Mekkora az igény a tevékenységed iránt Szegeden?

Egy évtizeddel ezelőtt egy furgonnal kezdtem el űzni a tevékenységemet, amit aztán egy nagyobb teherautóra, ezt követően pedig két, még nagyobb teherautóra cseréltem. Vagyis az elmúlt négy évben jól láthatóan megnőtt a kereslet úgy a költöztetés, mint az áruszállítás iránt, amit az eszközök bővítése is bizonyít. A költöztetés természetesen megbeszélés alapján történik, egy adott időben, egy adott helyről, egy adott helyre. Esetünkben Szeged az a bázis, ahonnan vagy ahová költöztetni kell. Mindezek előtt azonban felmérem a terepet, vagyis, hogy hány teherautóra, hány alkalmazottra és mennyi időre lesz szükség. Összességében azt mondhatom, hogy az igény Szegeden egyre inkább nő.

Miben rejlik a siker titka?

Azt hiszem az igényességben a pontosságban, a jó árban és a jó kommunikációban. Hiszek abban, hogyha mind esztétikailag, mind műszakilag naprakészek a gépjárművek és a kollégák is elég intelligensek, bátrak és könnyen veszik az akadályokat, illetve bármikor elérhetőek, akkor ez a tevékenység a későbbiekben is gördülékeny és továbbra is sikeres lehet.

Fotó: Szabó Dávid

Esetedben is beszélhetünk állandó kuncsaftokról?

Igen, két helyi bútorboltnak dolgozom immár hosszú évek óta állandó jelleggel, ezen felül pedig az ország legkülönbözőbb pontjain is akadnak már olyan bútorgyártó cégek, akikkel többször dolgoztunk már közösen azon, hogy-egy létesítményt, intézményt vagy helyiséget az általuk gyártott bútorokkal berendezzünk.

Fotó: Szabó Dávid

Hogyan hatott a világjárvány a tevékenységedre?

A koronavírus-járvány kirobbanását követően tartottam attól, hogy úgy a költöztetésre, mint az áruszállítási tevékenységemre negatívan hat majd mindez, szerencsére nem így történt. Így aztán a megfelelő intézkedések és szabályok mentén folytattuk tovább a munkát. Igyekeztünk a lehető legkevesebbet érintkezni a megrendelőkkel, ehhez azonban már az első pillanatban szükség volt egy fajta bizalomra.

Fotó: Szabó Dávid

Ki tudnál emelni egy-két érdekes szituációt?

Elég sok érdekes szituációban van részünk nap, mint nap, az első, ami most eszembe jutott az az, hogy egy alkalommal egy szerelmespár hölgy tagját kedden kiköltöztettük a párja mellől, ahova aztán két nappal később vissza kellett költöztetni. De akadt olyan hölgy is, akit Budapestről költöztettünk Szegedre és több száz pár cipője volt, amiket óriási becsben, bedobozolva tartott. A cipők között akadt egyébként olyan is, ami még teljesen új volt és a címke mutatta, hogy valóban búsás áron jutott hozzá. Ám részesei voltunk már tányérröpködésnek és ajtócsapkodásnak is, akkor viszont azt mondtuk, hogy majd később visszajövünk. Emellett persze rendszerint az is előfordul, hogy az emberek nagyobb méretű bútorokat vásárolnak, nekünk pedig alternatív megoldásokat kell keresnünk ahhoz, hogy azok bekerüljenek a lakásba. És nem mehetünk el a járvány okozta akadályok mellett sem, ugyanis az elmúlt két hónapban is volt néhány olyan, kiemelkedő eset, ami abszolút a bizalomra és a bátorságra épült, úgy a kuncsaft, mint a mi részünkről az áruszállítás és/vagy a költöztetés során.

Fotó: Szabó Dávid

Mitől vált ez a tevékenység különlegessé és mi az, ami nap, mint nap éltet?

A változatosságtól. Attól, hogy sokat utazunk és vezetünk, az új kapcsolatoktól és az új barátságoktól, ettől válik különlegessé. Ami pedig éltet és motivál, az az, hogy látom és tapasztalom, hogy hasznos az, amit csinálunk. Az emberek pedig mindig nagyon hálásak ezért, mi pedig nagyon örülünk ennek. Emellett igyekszünk egyre több, Szegedhez kapcsolódó jótékony célú szállítást is lebonyolítani, többször kooperálunk ilyen esetekben különböző szervezetekkel, egyesületekkel vagy épp veletek, a Szeged365.hu-val. Ezektől válik az alaptevékenységünk többé, komolyabbá, emberközpontúbbá.

Elérhetőség:

Telefonszám: 0630 354 9121

E-mail: [email protected]

Cím: Szeged, Torockoi utca 1/a

A Facebookon IDE kattintva találod meg őket. A honlap pedig ITT tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb